Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Čitaoci reporteri UTISCI SA XIX INTERNACIONALNOG JAZZ FESTIVALA U KRAGUJEVCU
 
 

UTISCI SA XIX INTERNACIONALNOG JAZZ FESTIVALA U KRAGUJEVCU

Internacionalni džez festival održan na Velikoj sceni Knjaževačko-srpskog teatra u Kragujevcu, od 26.10-28.10, omogućio je posetiocima da uživa u zvucima odličnih bendova, poznati na svetskoj sceni.

 

Odličnom organizacijom festivala publici je omogućeno da tri večeri za redom, uživa u originalnim kompozicijama savremenog džeza i klasične muzike, muzičara autorskih bendova iz Francuske, Mađarske, Kanade, Nemačke, Austrije i Srbije. I ove jeseni u Kragujevcu su se mogla čuti muzička dela raznih ritmova i stilova, izvođena sa puno energije, strasti i pozitivnih vibracija, a svakako i uživati u istim. Prve večeri nastupao je Rémi Pansossian Trio iz Francuske , svetski poznati RPT je svojim improvizovanim kompozicijama doveo atmosferu do usijanja već na početku festivala.

U punoj sali, na Velikoj sceni nastupio je i Schime Trio+One, srpski bend koji je svojim talentom oduševio prisutne i održavao sjajnu atmosferu do kraja večeri. Drugo veče XIX IJKF-a ostalo je zapamćeno po izvanrednom nastupu gostiju iz Mađarske, Lukács Miklós Cimbiozis Trio. Osnivač Cimbiozis, kompozicijama savremene i klasične muzike budi sva čula prisutnima u sali. Raznolikost kompozicija upravo podseća na šarolikost same Budimpešte . Gosti Iz Kanade, Infinitude, svojom kombinacijom smirenosti i ritmičnosti u kompozicijama, upotpunjuje odličnu atmosferu među prisutnima.

Završno veče XIX IJKF-a ljubiteljima džeza priredili su sjajni nastup ženski trio iz Nemačke, Julia Hülsmann Trio. Svojim šarmom, strašću, tri gracije su dominirale scenom, kako samostalno, tako i u zajedničkim deonicama. Interpretacije su bile očaravajuće, opijajuće, poput magije, kao sjajna završnica ovogodišnjeg festivala. Kompost 3, mladi bend iz Austrije, sinhronizovan sastav je svojim uzbudljivim i nepredvidivim izvođenjem osvojio publiku , već posle prve numere. Festival je propraćen uz odličnu posećenost, sjajnim numerama izvođača koja je su uticale na još sjajniju atmosferu među publikom, a ove manifestacije ne bi ni bilo bez besprekorne organizacije.

Festival zaslužuje "savršen tekst", s' obzorom da je cilj istog uzdizanje društvenog nivoa ovoga grada na kulturnoj lestvici. No, i pored svega, teško je pronaći adekvatne izraze za doživljaj koji je publika ponela sa ovog festivala. Izrazi lica publike su govorili sve, i u sali i izvan nje.

foto: Internacionalni Jazz festival u Kragujevcu - Facebook profil

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži