Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Čitaoci reporteri Nastavlja se serijal Ordinacija Online
 
 

Nastavlja se serijal Ordinacija Online

Na portalu KragujevacOnline.rs predstavljamo dve epizode 1.05.2017. i 2.05.2017. Pročitajte neke korisne segmente koji su sadržani u epizodama i naravno pogledajte više na Youtube profilu Ordinacija.

 

Akademik Prof Nebojša Radunović - O ultrazvučnom sistemu koji nam omogućava da možemo da upoznajemo, pratimo, uživamo u detaljima malog bića koje je još u maminom stomaku. Ovakva tehnologija nam omogućava da danas možemo da otkrijemo neke nepravilnosti koje ćemo na vreme korigovati. 4D ultrazvuk nam pored toga omogućava da lakše prepoznamo karakteristike koje će naše dete kasnije nositi.

Marija Milenković - psiholog

Govori o znacima koji nam ukazuju na nepoverenje u osobu sa kojom smo kao i onome što moramo da priznamo sebi zašto se tako osećamo.

Dipl ing. Ivana Tomić - o lekovitom svojstvu i korišćenju biljke Dimnjače.

Nutricionista Verica Djokic o receptu, pravljenju i problemima koje rešava sok od Nane.

Farmaceut Marijana Milosavljević o prirodnim maskama za piling lica koje cete brzo i lako napraviti od sastojaka koje imate u kuhinji.

Nina Nokalj: joga važbama ćemo pomoći sami sebi i ulepšati svoj izgled podizanjem uglova usana.

 

Dr Lidija Obradovic – Bursac priča o bolu u krsno slabinskom delu kičme jednom od najčešćih problema kod ljudi i njegovom lečenju.

Psiholog Dragana Stankovic: Zadatak roditelja je da pomogne detetu da razume gradivo, da ga usmeri da završi domaći zadatak i da dete prihvati tu obavezu.Nemojte forsirati dete da po svaku cenu radi domaći zadatak odmah posle škole. Neka deca su suviše umorna tada, pa će izrada domaćeg zadatka trajati mnogo duže, dete neće biti koncentrisano, manje će naučiti i imaće otpor prema domaćim zadacima.

Prema istraživanjima, mimo izrade domaćih zadataka odmah posle škole, povoljni su periodi i pre i posle večere. S druge strane, postoje mališani koji su uveče suviše umorni da bi učili. Mnogi roditelji su skloni da detetu određuju vreme u koje je, po njima, prikladno za izradu zadataka. Onda se po svaku cenu trude da nametnu taj ritam detetu, dete je umorno i nevoljno i svakodnevnica postaje napeta, a za to svakako nema razloga

Dipl ing. Ivana Tomić: DOBRIČICA - Zeljasta, puzavičasta, višegodišnja biljka. Listovi imaju dršku, bubrežast ili srcolik izgled, sa nazubljenim stranicama. Cvetovi su plavi ili ljubičasti, raspoređeni po 2-6 sa unutrašnje strane listova. Staništa: Šume, čestari, livade. Upotrebljivi delovi: Nadzemni delovi biljke.

Farmakološko dejstvo: protiv zapaljenja,ublažava grčeve, za iskašljavanje,sredstvo za umekšavanje, analgetik ublažava bolove u želucu, smiruje groznicu. Način upotrebe: 8 g dobričice treba da odstoji 3 minuta u 250 ml ključale vode. Piti 2-3 šolje dnevno, zaslađene medom. Protiv bronhijalne astme, gastritisa, enteritisa, smetnji u radu jetre i bubrega, priprema se jači čaj od 50 g dobričice na 1 litar vrele vode. Ostaviti da odstoji 3 minuta, a zatim piti 3 šolje dnevno, zaslađene medom.

Nutricionista Verica Djokic: Lekovita svojstva koje prirodni sok od aronije ima teško je nabrojati odjednom, a da pri tom nešto ne izostavimo. Mnoga istaživanja su otkrila da ova biljka tamnih bobica poboljšava cirkulaciju krvi, a da svakodnevnim korišćenjem smanjuje nivo-e holesterola i triglecirida, na taj način štiti naš kadriovaskularni sistem. Odlično pročišćava krv, ublažava migrenu i glavobolju, povoljno deluje na želudac i creva, zaustavlja proliv, obara povišen pritisak, sprečava razvoj bakterijskih i virusnih infekcija, te nam popravlja imunitet. Aronijin sok ima blagotvoran uticaj na jetru i žuč, jer ih pročišćava i omogućuje pravilan rad ovih organa.

Važno je napomenuti da on reguliše i izlučivanje, kao i pravilan rad hormona štitne žležde, te regulaciju rada pankreasa. Zbog visokog sadržaja aktioksidativnih jedinica, sprečava pojavu kancera. Takođe pomaže i kod Alchajmerove bolesti.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži