Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Srbija Koncert Muzika kompozitora akademika putovanje po Srbiji
 
 

Koncert Muzika kompozitora akademika putovanje po Srbiji

Centar za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu Vas poziva da propratite koncert: Muzika kompozitora akademika, putovanje po Srbiji Muzika kompozitora-akademika, putovanje po Srbiji predstavlja seriju koncerata koji će se održati u različitim gradovima u Srbiji, s ciljem da se publici približi misija SANU, a ujedno i promoviše nacionalna muzika, koja je od velikog značaja, a nepravedno zanemarena, i više izvođena i priznata u inostranstvu.

 

Na programu su reprezentativna dela umetničke muzike 20. i 21. veka, uvaženih kompozitora i članova SANU: Stanojla Rajčića, Vlastimira Peričića, Vlastimira Trajkovića, Vasilija Mokranjaca, Ljubice Marić, Dejana Despića, Isidore Žebeljan, Svetislava Božića i Ivana Jevtića. Dela su namenjena širem spektru instumenata (klavir, glas, violina, viola, violončelo, flauta, oboa). Izvođači su mladi priznati muzičari: Igor Dražević, klavir; Vladimir Gligorić, klavir; Dušan Panajotović, violina; Borislav Čičovački, oboa; Ivan Jarić, violončelo; Mina Gligorić, sopran; Minja Marčetić, flauta; Marina Popović, viola. Uvodnu reč održaće akademik Ivan Jevtić.

Zbog trenutne epidemiološke situacije obavezno je nošenje zaštitnih maski. Broj mesta je ograničen.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži