Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Šumadijski okrug Medjunarodni skup Univerziteta u Kragujevcu
 
 

Medjunarodni skup Univerziteta u Kragujevcu

Na Univerzitetu u Kragujevcu od 6. do 8. februara 2017. godine biće održan međunarodni skup: O fenomenu rata, o kulturi mira: promišljanja, analize, iskustva Pomenuti skup je deo aktivnosti međunarodnog projekta Jugoslovenski ratovi: druga strana evropske civilizacije?

 

Naučene lekcije i trajni izazovi, u okviru programa „Evropa za građane“, koji ima za cilj da iz raznih perspektiva razmotri fenomen rata, da bi podsetio građanstvo na razarajuće delovanje ratnih dešavanja i da bi ponudio mogućnost dubljeg razmišljanja, boljeg shvatanja tog fenomena i širenja kulture tolerancije kao rezultata interkulturnog dijaloga.

Akademska sesija skupa počeće 6. februara u 9.30 sati okruglim stolom Teorijska i kulturnoistorijska promišljanja o raznim vidovima fenomena rata. U 14.00 sati biće održana javna sesija Interkulturni dijalog o fenomenu rata i o kulturi mira koju će otvoriti rektor Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Nebojša Arsenijević.

Na sesiji će govoriti i Mladen Vesković (Ministarstvo kulture i informisanja RS), Davide Skalmani (Direktor Italijanskog instituta za kulturu, Beograd), Slavoljub Jovanović (Direktor Spomen-muzeja 21. oktobar), Stefano Petručani (Univerzitet „Sapjenca“ u Rimu), Janja Jerkov (Univerzitet „Sapjenca“ u Rimu).

Pozivamo Vas da medijski propratite ovaj događaj, posebno javnu sesiju koja će biti održana u Svečanoj sali Rektorata u ponedeljak 06. februara 2017. sa početkom u 14.00 sati.

This content has been locked. You can no longer post any comment.