Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Šumadijski okrug Poginula s ocem, brat kritično
 
 

Poginula s ocem, brat kritično

nesreca-kraljevoKRALJEVO - Dvanaestogodišnji Radovan Gajović iz sela Plavce kod Ušća na Ibru, koji je teško povređen preksinoć u saobraćajnoj nesreći u kojoj su poginuli njegov otac Milivoje i mlađa sestra Milica (10), još je u životnoj opasnosti i lekari se bore za njegov život.- Dečak je u kritičnom stanju jer ima teške povrede glave i prelome butne kosti - rekao je za “Blic” dežurni lekar u Kliničkom centru u Kragujevcu, anesteziolog Nenad Zornić.

Dečakovi otac i sestra stradali su u nesreći na Ibarskoj magistrali na izlasku iz varošice Ušće prema Raškoj, na samo nekoliko stotina metara od kućnog praga. Majka i Radovanov stariji brat su nekoliko minuta pre nesreće izašli iz “golfa”, jer im je, prema tvrdnji poznanika ove porodice, smetalo to što Milivoje vozi pijan. Krenuli su pešice ka kući kada se začuo strahovit prasak na Ibarskoj magistrali, jer se “golf” kojim je upravljao Milivoje Gajović sudario sa autobusom novopazarske firme “Deliks”, koji je vozio Mithat B. iz Novog Pazara. Istraga će utvrditi kako je došlo do sudara, ali se pretpostavlja da je “golf” koji se kretao iz pravca Raške, isekao blagu i poprilično preglednu krivinu i direktno udario u autobus koji je dolazio iz pravca Ušća. U sudaru je smrskan prednji deo automobila, a oštećena je i vozačeva strana na autobusu koji je išao ka Novom Pazaru. Očevici napominju da je izbegnuta tragedija sa mnogo više žrtava. Kažu da vozač autobusa nije izgubio prisebnost. Da je krenuo da se sklanja u desnu stranu, sigurno ga ni bankina ne bi zadržala i autobus bi završio na dnu Ibra u provaliji dubokoj tridesetak metara.

- Bili smo treći u koloni, i možda nas je delilo nekoliko desetina sekundi da vidimo tragediju. Lokalna Hitna pomoć je brzo stigla, a zatim i policija i koliko smo uspeli da vidimo, decu su brzo uspeli da izvuku iz “golfa”, a onda su se dugo mučili da izvuku vozača - rekli su za “Blic” mladići iz Novog Pazara koji su skoro do tri sata iza ponoći bili u podužoj koloni na magistrali.

Prema rečima mladića, na mestu nesreće pojavio se muškarac srednjih godina za koga su im meštani rekli da je brat stradalog. Mladići su napomenuli i da se čulo zapomaganje žene.

- Čovek je kukao i lupao po smrskanom automobilu. Bilo je strašno - rekli su mladići.

Vest o nesreći se brzo proširila okolnim selima, pre svega jer se dom familije Gajović nalazi na nepunih kilometar od mesta gde su stradali otac i ćerka.

- Bili su u njegovoj tazbini, tu gore u selu Gokčanica da proslave blagdane. Kako smo čuli, Milivoje je dosta popio i brzo je vozio. U kolima sa njim su bili još i supruga Ljiljana i njihov najstariji sin srednjoškolac. Tu na skretanju sa lokalnog puta na magistralu Ljiljana je tražila da smanji brzinu, a onda i da zaustavi automobil da ona i deca izađu. Sa njom je, međutim, izašao samo stariji sin. Nema više od 700 metara od tog mesta gde su oni izašli i desilo se ovo - u šoku priča komšija porodice Gajović.

On pokazuje prstom na drugu stranu reke, i na svetla u daljini.

- Pogledajte ona dva svetla na brdu. E, ono gore je njihova kuća - napomenuo je on.

Mesto na kome su stradali otac i ćerka je pregledno, obeleženo kombinacijom duple isprekidane i pune linije. Sa bilo koje strane da se dolazi nemoguće je ne videti vozila koja stižu iz suprotnog pravca.

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Blic

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži