Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Zabava Zvezde i tračevi Počeo porođaj Kejt Midlton
 
 

Počeo porođaj Kejt Midlton

Supruga britanskog princa Vilijama Kejt Midlton primljena je u bolnicu i njen porođaj je počeo, potvrdila je Bakingemska palata, javlja BBC.

Vojvotkinja od Kembridža odvezla se jutros kolima u bolnicu Sveta Marija u Londonu, princ Vilijam je sa njom. BBC navodi da vesti verovatno neće biti sve do zvanične objave da je kraljevska beba stigla na svet.

Britanska kraljevska porodica kao i engleska javnost čekaju kada će se Kejt poroditi kao i da li će na svet doneti budućeg britanskog kralja ili kraljicu. Dolazak na svet njihvog prvog deteta izaziva pravu histeriju u medijima.

Iako datum porođaja nikada nije zvanično saopšten, već je kraljevska porodica navela da je termin sredinom jula, ostrvski mediji već danima su ispred bolnice u Londonu i čekaju da objave vest o dolasku na svet u tom trenutku globalno najpoznatije bebe.

Ispred bolnice Sveta Meri u zapadnom Londonu na stotine novinarskih ekipa čekaju kako bi ispratili dan kada će se Kejt poroditi. U Britaniji se već neko vreme spekulisalo da bi kraljevska beba na svet mogla da dođe upravo između 20. i 22. jula i to u bolnici u kojoj se oba puta porodila princeza Dajana. Takođe, lekarsko osoblje je u pripravnosti od sredine 19. jula.

Spekuliše se i da li će to biti dečak ili devojčica, a kladionice daju veću prednost devojčici, a insinuacije da je beba ženskog pola podgrevale su i neke možda nesmotrene izjave i samih članova kraljevske porodice. Navodno je sama Kejt Midlton u jednom trenutku izjavila kada na svet budem donela će.... i zatim se ispravivši rekla bebu.

Pored medija u pripravnsoti je i britanska prestonica. London je planira da obeleži rođenje prvog deteta princa Vilijama i njegove supruge Kejt ispaljivanjem 62 topovske salve sa Londonskog Tauera i lajt šouom duž reke Temze.

Vlasti Londonda su najavile da će po objavljivanju vesti o rođenju kraljevske bebe jedna od glavnih atrakcija u gradu, panoramski Ferisov točak, poznat i kao Londonsko oko, biti osvetljeno crvenim, belim i plavim reflektorima.

Kako prenosi AP, u Londonskom muzeju je u toku izložba odeće bivših kraljevskih beba.

U međuvremenu je britanska kraljevska avijacija princu Vilijamu odobrila dvonedeljno porodiljsko odsustvo kada mu se bude rodilo dete. Kraljevska porodica je, u skladu sa promenama u britanskom društvu, modernizovala svoje stavove prema rodjenju dece i roditeljstvu. Vilijamov otac, britanski prestolonaslednik princ Čarls, prisustvovao je rođenju svojih sinova, koji su došli na svet u bolnici umesto u kraljevskoj palati, kako je ranije tradicija nalagala.

Kolika je histerija zavladala zbog dolaska na svet kraljevske bebe pokazuje i prava kladioničarska groznica u kojoj se osim na pol i ime bebe možete kladiti i na to koje boje očiju će imati kraljevska beba do toga kako će se zvati njegova ili njena prva ljubav.

Izvor: B92

This content has been locked. You can no longer post any comment.