Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Zabava Da li ste znali? Drvo koje rađa čak 40 VRSTA VOĆA
 
 

Drvo koje rađa čak 40 VRSTA VOĆA

Plod sigurno nije sladak kao onaj iz srpskih sela, ali je umeće ovog čoveka da uopšte napravi tako nešto vredno svake pohvale...

Dok je tokom 2008. godine pokušavao da nađe načina da napravi drvo koje će cvetati u raznim bojama za jedan umetnički projekat, umetnik i profesor sa Univerziteta u Sirakuzi Sem Van Aken dobio je na korišćenje tri hektara voćnjaka za eksperimente. Još kada je bio dete Sema je fasciniralo kalemljenje drveća. Zato je, kada je obišao, voće koje mu je dato na korišćenje, odlučio da sve sorte voća koje su se nalazile na placu okalemi na jedno drvo. I tako je napravio Frankenšajn drvo.

On je kalemio breskve, kajsije, kruške, bademe, nektarine. Njegov posao iziskivao je strpljenje, a stvaranje ovog neobičnog drveta trajalo je pet godina, neki kalemi su uspeli neki nisu. Na kraju, drvo s četrdeset različitih vrsta voća se stvoreno. Zbog sličnosti vrsta drvo izgleda prilično skladno. Do sada on sada ima 16 ovakvih drveća. Za svako drvo ima dijagram i uvek zna gde se koja vrsta voća nalazi.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži