Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Zabava Da li ste znali? Pogledajte 5 načina da zapalite vatru pomoću vode!
 
 

Pogledajte 5 načina da zapalite vatru pomoću vode!

Pogledajte 5 načina da zapalite vatru pomoću vode!

Paljenje vatre uz pomoć iskre proizašle iz kamena ili metala i uz pomoć trenja drveta o drvo već su dobro poznati načini za paljenje vatre u prirodi bez upaljača. Ipak šta kada se spoje naizgled nespojivi elementi?

Za preživljavanje u prirodi važna je dobra priprema, ali i snalažljivost i izdržljivost kako bi se mogli nositi s nepoznatim situacijama. Međutim, što smo više pripremljeni šanse za preživljavanje znatno nam se povećavaju.

Na Jutjubu je tako objavljen video u kojem se detaljno prikazuje pet načina kako zapaliti vatru uz pomoć vode, sunca i još nekih pomagala, a svi načini osim jednog funkcionšu na principu lupe.

Ovom prilikom treba da napomenemo da se voda u ekstremnim slučajevima može zameniti urinom i rezultati će biti isti. Također, prilikom paljenja vatre potrebno je biti vrlo oprezan kako bi izbegli stvaranje požara i eventualne opekotine.

Izvor:Alo

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži