Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Zabava Da li ste znali? POSLE 75 GODINA: Povratak cepelina u vazdušni saobraćaj!
 
 

POSLE 75 GODINA: Povratak cepelina u vazdušni saobraćaj!

Novi cepelin može da sleti bilo gde, pa čak i na vodenu površinu, takođe može da poleti i sleti vertikalno, poput helikoptera.

Za cepeline, avione duguljastog oblika punjene plinom lakšim od vazduha, nekad se smatralo da su budućnost vazdušnog prevoza, ali nakon velike nesreće 1937. godine kada se nemački komercijalni putnički cepelin Hindenburg zapalio pri sletanju, na nebu nije viđen niti jedan i to punih 75 godina.

Američka kompanija Vorldvajd aeros sada se nada da će vratiti vazdušne brodove u puni pogon i da će pružiti revoluciju u prevozu tereta.

Ono po čemu se vazdušni brod Aeroskraft koji su napravili, razlikuje od drugih cepelina jeste interni sistem održavanja balasta. Novi cepelin može da sleti bilo gde, pa čak i na vodenu površinu, takođe može da poleti i sleti vertikalno, poput helikoptera, pa bi mogao lako da doprie do područja ugroženih ratom ili prirodnim katastrofama.

Izvor:Kurir

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži