Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Zabava Da li ste znali? Otkrivena prava boja vina: Zadivljujuće slike alkoholnih pića pod mikroskopskom lupom!
 
 

Otkrivena prava boja vina: Zadivljujuće slike alkoholnih pića pod mikroskopskom lupom!

Golo oko vidi samo tri boje vina, ali zapanjujuće nove fotografije prikazuju prave boje vina nakon što su kapljice tog alkoholnog pića posmatrane kroz mikroskop.

 

 

Na uvećanim slikama se mogu videti šećeri u duginim bojama koji se nalaze u različitim vrstama vina, zajedno sa zanimljivim oblicima-produktima šećernih čestica. Mikroskopski prikaz šećera u vinu su zapravo vibrirajuće i višebojne čestice. Na slikama se između ostalog može videti i šećerna voda. Sve to zabeleženo je trodimenzionalnim svetlosnim mikroskopom doktora Grinberga koji je svoj život i karijeru posvetio mikrofotografiji, otkrivanju i izučavanju skrivenih prirodnih lepota pa je tako pored vina, posmatrao i fotografisao voće i povrće.

 

Izvor: The Daily Mail

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži