Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Ženski kutak Sačuvajte vaše lice
 
 

Sačuvajte vaše lice

Sačuvajte vaše lice – 5 loših navika koje treba da izbegavate

 

 

Skoro svaka žena ima svoj ritual ulepšavanja od kojeg ne odstupa previše. S vremena na vreme, međutim, neke korake u procesu ulepšavanja treba izmeniti ili potpuno ukinuti, naročito ako je reč o lošim navikama. Ovde su izdvojene neke od najčešćih grešaka koje žene prave pri šminkanju i ulepšavanju, a kojih treba da se klonite.

Loša navika br.1: Prljave četkice za rumenilo i puder

Čistom četkicom najbolje ćete naneti rumenilo i puder, ali to nije jedina prednost korištenja čiste četkice. Kada koristite čistu četkicu, održaćete kožu lica zdravom, čistom i ona neće doći u dodir sa bakterijama, kojim prljave četkice obiluju.
Rešenje: Redovno čistite četkicu za rumenilo blagim sapunom i vodom.

Loša navika br. 2: Odlazak na spavanje bez skidanja šminke

Svima nam se desi da nakon dugog i napornog dana jedva čekamo da legnemo u krevet, ali, nikada ne biste trebali otići na spavanje, da prethodno ne skinete šminku. Kada spavate sa šminkom na licu, rizikujete jutarnje buđenje sa aknama i masnom kožom lica.
Rešenje: Maramicama za skidanje šminke uklonite svu šminku sa lica ,pogodno bi bilo da koristite mleko za čišćenje lica ,nakon mleka ili sredstva za skidanje šminke treba koristiti tonik da bi vam vratio normalni pH kože. Na kraju treba naneti hidrantnu kremu. Na ovaj način će te ukloniti ostatke šminke, a pored toga će te hidratizirati vašu kožu i učiniti je nežnom i glatkom.

Loša navika br.3: Nepravilno skidanje šminke oko očiju

Šminku oko očiju neophodno je pažljivo i detaljno skinuti. Sve dok imate i najmanju crnu mrlju oko očiju, znajte da niste detaljno uklonili svu šminku. Ostaci šminke oko očiju glavni su uzrok ječmira (čmičaka) na oku.
Rešenje: Oftamolozi preporučuju baby gel za umivanje za skidanje šminke oko očiju. Baby gelovi za umivanje su jeftini i neverovatno blagi za oči. Nakon toga mozete naneti vašu kremu za oko očiju ,protiv bora, ili blagi gel koji hidrira i hladi.


Loša navika br.4.: Preterano korišćenje eksfolianata koji odstranjuju mrtve ćelije kože

Nesumnjivo je da eksfolianti, kao što su granule šećera, uspešno odstranjuju mrtve ćelije kože i da nakon tretmana eksfoliantima imamo nežniju, zdraviju i lepšu kožu. No, budite oprezni – preterano čišćenje kože granulama dovodi do crvenila lica.

Rešenje: Koristite eksfoliante na bazi cinka ili vitamina E, koji će uspešno odstraniti mrtve stanice kože, nakon samo jednog korištenja. Masna koža bi trebala da se tretira 2 puta nedeljno , a suva jednom.

Loša navika br. 5: Korišćenje krema bez SPF zaštitnog faktora

Bez ikakve sumnje, korišćenje balzama za usne, te krema za telo i lice, bez zaštitnog faktora je najveća i najčešća greška pri ulepšavanju i šminkanju. Neophodno je koristiti kreme za zaštitnim faktorom, kako biste zaštitili kožu od bora i mrlja od sunca.
Rešenje: Koristite kreme za telo i lice, kao I balzame za usne sa SPF faktorom 15 i više.

Naveli smo samo neke od najčešćih grešaka vezanih za ulepšavanje i šminkanje, sa željom da ćete ih zaista i  primeniti. Za kraj, zapamtite da kvantitet ne znači kvalitet i da je uvek bolje imati dva kvalitetna kozmetička proizvoda, nego gomilu nekvalitetnih i jeftinih.

This content has been locked. You can no longer post any comment.