Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Ženski kutak Kako do kovrdžave kose koja će ukrasti svačiju pažnju
 
 

Kako do kovrdžave kose koja će ukrasti svačiju pažnju

Često ljudi koji imaju kovrdže žele pravu kosu jer je nju lakše ukrotiti. To je zaista šteta. Odgovarajuća nega i pravi trikovi za oblikovanje će Vam dati moć nad divljim talasima i pretvoriti krutu kovrdžavu kosu u meke svilene lokne.

Kovrdžava kosa je sklona tome da bude suva i često pokazuje potrebu za još nege. Kovrdže ne prijanjaju čvrsto uz glavu kao što to čini ravna kosa i zato nisu u potpunosti u dodiru sa sebumom na vrhu glave. Prirodno kovrdže kose za rezultat ima tanji zaštitni sloj kože glave. A posledica toga je da je kovrdžava kosa izuzetno osjetljiva na negativne uticaje. Sve su ovo razlozi zbog kojih treba brižljivo da negujete kovrdžavu kosu dok je još mokra. Zamotajte kosu u peškir i nježno ga pritisnite kako bi pokupili vodu poslije pranja. Nemojte nikada grubo da sušite kosu peškirom. Češalj sa široko postavljenim zupcima je najbolji da razmrsite svoje kovrdže. Češljanje kovrdži odvaja pramenove previše i Vaša kosa izgleda čupavo i ogromno.


Vrhovi kovrdža su još lepši kada se prirodno suše.

Što se tiče nege kose, kovrdže vole bogatu negu. Zapravo ne postoji način da se pretera sa negom kovrdžave kose. Šamponi i tretmani sa prirodnim lipidima kao što su šea puter, ulje jojobe ili makadamije oblažu svaku dlaku posebno svjetlucavim zaštitnim slojem. To obezbjeđuje da kovrdže sačuvaju svoju strukturu. Što se tiče proizvoda koje koristite za oblikovanje kose, i oni bi trebalo da budu posebno napravljeni za kovrdžavu kosu. Ovi proizvodi za oblikovanje kose bi trebalo da daju Vašoj kosi čvrstinu, ali da kovrdže ostavljaju elastičnim bez isušivanja ili slepljivanja.

Stručnjaci imaju savete i trikove za Vašu kovrdžavu kosu

Toplota dodano isušuje kovrdžavu kosu. Zbog toga bi bilo idealno da pustite kosu da se prirodno suši. Ako izaberete da je sušite fenom, koristite fen sa difuzerom i podesite ga na nižu temperaturu. Presa za kosu mnogo oštećuje Vašu kosu. Koristite ih retko i samo posle nanošenja preparata koji štite od toplote, piše schwarzkopf.rs. Stepenasto šišanje daje Vašim kovrdžama posebnu živost. Ipak, upamtite da nikada ne ošišate površinski sloj kose suviše kratko. U suprotnom možete izgledati ko pudlica.

Da li više volite blage talase iz dvadesetih od velikih kovrdža? Onda bi trebalo da naprskate tečnost za oblikovanje kovrdža na kosu, očešljate ih u željeni oblik i stavite šnalice da to drži na mestu, do dužine brade. Posle toga, osušite kosu koristeći difuzer, a zatim pustite kosu da se ohladi. Na kraju, izvadite šnalice i pročešljajte kosu veoma pažljivo.

Da li je Vaša kosa tršava sa čvrstim i kovrdžama bez sjaja? Vikleri će pretvoriti Vašu kosu u nežne graciozne kovrdže. Pravilo je da što su vikleri veći , to su kovrdže mekanije i izdašnije. Prirodne kovrdže se manje mrse ako ih češljate ravno, ka glavi posle pranja, zatim poprskate sa malo laka za kosu i pustite da se same osuše. Kada koristite viklere ili papilotne, trebalo bi da kosu uvijete podjednako na svaki vikler i da ih podjednako zategnete. Ali ne savijate krajeve pramenova jako.

Izvor: cure.ba

This content has been locked. You can no longer post any comment.