Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Ženski kutak Savladajte trikove profesionalnih šminkera
 
 

Savladajte trikove profesionalnih šminkera

Sunđere, aplikatore, različite četkice i češljiće posmatrajte kao alat uz pomoću kojeg ćete od sebe napraviti malo umetničko delo. Uz naše savete naučićete da izaberete pravi pribor, ali i da s njim baratate baš kao profesionalac.

 

Sunđeri za savršen ten

Da biste tečni puder ili korektor ravnomerno naneli na lice, koristite trouglaste sunđerčiće. Pronaći ćete ih u gotovo svim parfimerijama. Puder najpre istisnite na nadlanicu, potom njime natopite sunđer, pa ga tako utapkajte na lice. Tečni korektor ili korektor u stiku možete da nanesete i direktno na kožu, pa ga tek onda blago utapkajte sunđerom.

Redovno čistite sunđere

Na sunđerima i četkicama lako se skuplja prašina, ali i bakterije koje mogu da izazovu infekciju kože ili očiju. Zato je neophodno da svoj pribor za šminkanje posle korišćenja vratite u neseser ili futrolu, ali i da ga povremeno operete sapunicom. Ako je vaša koža osetljiva, za čišćenje pribora koristite gel za umivanje ili blagi sapun koji ima neutralnu pH vrednost.

Izaberite pravu četkicu

Puder, bronzer i rumenilo, u kamenu ili prahu, najbolje je da nanosite četkicama različitih veličina. Za puder ili bronzer uvek izaberite što veću četku jer ćete tako u samo par poteza završiti sav posao i izbeći vidljive prelaze.

Zarumenite se

Rumenilo uvek nanosite manjom, pljosnatom četkom. Jednim, blagim potezom je prevucite preko obraza, od jagodica ka slepoočnicama. Četku za rumenilo nemojte jako da pritiskate na obraze jer će intenzitet boje biti jači.

Senčite oči

Da biste pravilno istakli oči, neophodne su vam najmanje dve četkice, posebno ako često nanosite senke u dve nijanse. Za svetlije nijanse, koje se uglavnom nanose preko celog kapka, izaberite širu četkicu, dok za tamne nijanse, koje se precizno nanose na pregib kapka ili tik uz trepavice, birajte uske četkice. Kada želite više da istaknete oči, koristite sunđeraste aplikatore jer čine senku intenzivnijom.

Usne bez mane

Iako je lakše da karmin nanesete direktno na usne, s odgovarajućom četkicom ćete to uraditi mnogo preciznije. Četkice za nanošenje ruža su pljosnate, sečene ukoso ili u špic. Prednost bojenja usana uz pomoć četkice je i ta što možete da dobijete svetliju nijansu ako karmin namažete u tankom sloju.

Koristite češalj za obrve

Vaše trepavice izgledaće mnogo urednije ako ih, posle nanošenja maskare, razdvojite specijalnim češljićem. Uz pomoć njega možete lako da uklonite i grudvice od maskare koje kvare izgled trepavica, ali i da obrve dovedete u red.

 

Izvor: Blic žena

This content has been locked. You can no longer post any comment.