Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Ženski kutak Žene otvorile dušu o muškarcima
 
 

Žene otvorile dušu o muškarcima

Žene smatraju da muškarci ne znaju ništa i da su korisni samo za ubijanje paukova i roštiljanje, nalazi su najnovijih studija.

Istraživanje u Velikoj Britaniji koje se obuhvatilo 1.000 žena pokazalo je da više od polovine, odnosno 60 odsto žena, smatra da muškarci ne valjaju ni za šta sem za ubijanje paukova.

Pored ubijanja insekata, 56 odsto ispitanica smatra da muškarci znaju samo dobro da roštiljaju, dok 73 odsto njih kaže da im muževi služe samo da bi zamenili gumu na autu. Malo više od polovine ispitanica je reklo da muškarci znaju samo da piju.

Samo 10 odsto žena misli da muškarci znaju da ispeglaju sebi košulju, a jedva četiri odsto njih misli da njihov muž zna da pleše.

Rezultati istraživanja ukazuju na to da su muškarci podjednako beskorisni i pri kupovini nameštaja, kao i kod kuvanja nekog komplikovanog obroka.

Ono u šta su žene sigurne da će njihov patner uraditi jeste da će im kupiti odeću pogrešne veličine i da će se sigurno napiti na svakom porodičnom okupljanju.

Po njihovom mišljenju, ono u čemu su muškarci relativno dobri su “uradi sam” projekti. Ipak, istraživanje je pokazalo da se čak 46 odsto muškaraca povredi prilikom izrade projekta.

Iako takve stvari mogu svakom da se dogode, opet se kašnjenje na let ili autobus, zaboravljanje dece u vrtiću i izostajanje s posla zbog izmišljene bolesti nekako češće dešavaju muškarcima nego ženama.

Međutim, male su šanse da će se muškarci popraviti u svim ovim stvarima, jer je 76 odsto njih izjavilo da su “dovoljno spretni kod stvari do kojih im je stalo”.

Istraživanje je pokazalo da 43 odsto ispitanika misli da su muškarci lošiji od žena u mnogim životnim sposobnostima, dok 32 odsto misli da današnji muškarci nisu ništa bolji od njihovih očeva.

Autori istraživanja kažu da se “nadaju da će ova studija služiti kao buđenje milionima muškaraca širom sveta koji se još oslanjaju na svoje partnerke za obavljanje raznih poslova po kući”.

 

Glavnih 10 stvari u kojima su muškarci loši:

1. Kupovina odeće za partnerku (52%)

2. Pamćenje važnih datuma (41%)

3. Plesanje (33%)

4. Peglanje (31%)

5. Kuvanje (30%)

6. Kućni poslovi (30%)

7. Kupovina poklona (28%)

8. Multitasking (22%)

9. Praćenje modnih trendova (22%)

10. Kupovina nameštaja (21%)

 

 

 

Izvor: Novi magazin

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži