Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Zdravlje 5 zdravih navika na poslu
 
 

5 zdravih navika na poslu

5 zdravih navika na posluKilogrami se nakupljaju zbog višesatnog sedenja. Kako ostati fit ukancelariji? Pred vama je još jedan dug dan u kancelariji koji se svodi na višesatno sedenje za radnim stolom? Istraživanje objavljeno na stranici Mayo Clinic pokazuje da povećanjem hodanja i stajanja na radnom mestu možemo za šest meseci izgubiti do četiri kilograma i samim tim smanjiti trigliceride za 40%. Učinite dobro delo za svoje zdravlje i prihvatite nekoliko zdravih navika u kancelariji:

 

1. Zdravo telefoniranje

Ustajte za vreme dugačkih telefonskih razgovora i sagorećete dvostruko više kalorija nego u sedećem položaju. Ukoliko tokom razgovora hodate po kancelariji ili na mestu, možete izgubiti do 200 kalorija za sat vremena. Takođe, učinićete dobro delo za noge i stražnjicu.

2. Mala čaša

Naterajte se na hodanje. Koristite malu čašu kako biste se prisilili na ustajanje i nekoliko dodatnih koraka. Prošetajte se pritom do najudaljenijeg mesta u kancelariji i kroz godinu ćete prikupiti sasvim respektabilnu dodatnu minutažu na nogama.

3. Nabavite mini steper

Mali steper je vrlo praktičan za kancelariju jer ne ometate kolege na poslu, a možete paralelno uz vežbanje izvršavati svoje poslovne obaveze za radnim stolom. U 20 minuta provedenih na steperu, moguće je sagoreti oko 90 kalorija. Investiciju možete podeliti i s kolegama.

4. Dan bez e-maila

Odaberite jedan dan u nedelji u kojoj se s kolegama nećete dopisivati putem e-maila. Mala obaveštenja, pitanja i odgovore prenesite im lično što će vas naterati na dodatno hodanje.

5. Ishrana

Najveću uslugu učinićete sebi ako uopšte ne kupujete kalorične namirnice i slatkiše. Pokušajte da nedelju dana izdržite bez grickalica i fast food-a i shvatićete da Vam zapravo ništa ne nedostaje. Barem tri dana u nedelji mislite unapred pa ručak ponesite od kuće. Takođe, izbegavajte konzumaciju hrane za radnim stolom.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži