Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Zdravlje Vrste masaže
 
 

Vrste masaže

Svaka masaža ima određeno dejstvo na tkiva i organe. Redosled primenjenih zahvata u masaži različitih delova tela nisu uvek isti. Osnovno pravilo prilikom masiranja da u početku budu zastupljeni blagi zahvati a isto tako i završetak masiranja. Pojedini autori daju i redosled masiranja: glađenje, trljanje, gnječenje, vibracije.

Postoji više vrsta masaže:

 

Sportska masaža - u zavisnosti od sporta kojim se bavite masaža podrazumeva određene delove koji su najizloženiji u samom sportu, trajanje je do 40min, radi se radi pripreme za sportski zahtev ili kao opuštajuća procedura posle sportske aktivnosti.

Relax masaža - podrazumeva opštu masažu koja ima za cilj da oslobodi telo od stresa kao i da poboljša celokunu funkciju organizma trajanje je do 50 min.

Anticelulut masaža - ima za cilj smanjenje Celulitnog tkiva, trajanje seanse je od 45 do 60 min.

Segmentna masaža - predstavlja, kako samo ime kaze masažu određenog segmenta koja ima za cilj poboljšanje funkcije samog ili otklanjanje problema vezanog za sam segment, seansa traje 30 min.

Aroma masaža - predstavlja masažu aromatičnim uljima, za pravi doživljaj same masaže. Koristi se i kao preventivna procedura.

Masaža lica - dovedite Vaše lice u predivno stanje, kroz tri faze (1. antibakterijski postupak, 2. masaza, 3. detoksikacija) i sami pogledajte razliku!

 

izvor: Stetoskop, TitanFitness.rs

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži