Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Zdravlje Čudotvorni magnezijum za regulaciju krvnog pritiska
 
 

Čudotvorni magnezijum za regulaciju krvnog pritiska

U dopuni ishrane možemo da koristimo direktno magnezijum-hlorid u prahu ili kao ulje.

Od visokog krvnog pritiska pati veći deo muške populacije.

 

Jedan od načina da se ovo stanje reguliše jeste unos dvostruko veće količine magnezijuma u odnosu na kalcijum. U dopuni ishrane možemo da koristimo direktno magnezijum-hlorid u prahu ili kao ulje.

Kada se uzima oralno, magnezijum-hlorid ima gorko-slan ukus, s tim što se dodavanjem u hranu i piće taj ukus može ublažiti. Magnezijum-hlorid se sastoji od 11,8 posto magnezijuma vezanog za 88,2 posto hlorida, a dobija se isparavanjem slanih voda, uglavnom morske.

Magnezijum-hlorid u prahu njabolje je piti dva puta dnevno, ujutru i posle podne, tako što se prokuva litar vode a kada se prohladi, dodaje 33 g magnezijuma. Rastvor sipajte u staklenu bocu i čuvajte na sobnoj temperaturi. Uzimanje dodatnog magnezijuma treba izbegavati ukoliko imate ozbiljne probleme s bubrezima.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži