Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Zdravlje Recepti: Evo kako da očistite organizam od toksina i teških metala
 
 

Recepti: Evo kako da očistite organizam od toksina i teških metala

Čišćenje organizma od toksina i teških metala je veoma važno, jer oni mogu ometati normalan rad organizma, a s vremenom dovesti i do ozbiljnih zdravstvenih problema.

Zamislite da se budite ujutro puni energije i imate odličnu koncentraciju na poslu. Zamislite da ste stalno dobro raspoloženi i hodate sa smeškom na licu. Zamislite da nemate glavobolju, bolove u leđima i zglobovima.

Sve ove tegobe mogu biti posledica nagomilavanja teških metala u organizmu. Jednostavne i prirodne metode mogu vam pomoći da ih se rešite.

Otkuda dolaze toksini?

Toksine ne možemo izbeći za to što su oni svuda oko nas. Nažalost svi smo toksični!

Čak Eskimi i novorođenčad nisu izuzetak. „Grinpis“ je nedavno proučavao uzorke krvi iz pupčane vrpce beba, rođenih u Sjedinjenim američkim državama. Istraživanja su pokazala, da je preko pupčane vrpce od majki bebama bilo preneto oko 287 vrsta toksina, uključujući živu.

Toksini i teški metali zagađuju vodu, vazduh i hranu. Svakodnevno koristimo kozmetiku i sredstva za ličnu higijenu, koji su puni opasnih hemikalija. A da ne govorimo o vakcinama i amalgamskim plombama.

Kada uđu u naš organizam, teški metali nagomilavaju se u unutrašnjim organima, tkivima i kostima. Naše telo ne može da ih eliminiše bez naše pomoči. Samo kelati (agensi, koji vežu teške metale) mogu da ih uklone iz organizma.

Prirodni načini čišćenja organizma od otrova

Postoje sintetički kelati, uz pomoć kojih se otrovi mogu eliminisati iz organizma. Na žalost, oni nisu bezopasni za zdravlje, zato što imaju brojne nuspojave.

Ali postoji i nekoliko prirodnih načina čišćenja organizma od toksina i teških metala.

1. Korijander (Coriandrum sativum)

Nedavno je utvrđeno, da je korijander – jedan od najmoćnijih kelata u prirodi.

Godine 1995. doktor Jošiaki Omura je primetio velike količine žive u urinu svoga pacijenta. To je bilo nakon što je pacijent konzumirao vijetnamsku supu sa korijanderom. Činjenica je zaintrigirala dr.Omura, koji je počeo da istražuje delovanje korijandera na teške metale.

Nakon mnogih istraživanja potvrđeno je da korijander uklanja ne samo živu, nego i mnoge druge teške metale iz organizma. Korijander je jedan od najmoćnijih i najjeftinijih načina da se očistite od otrova!

Kako koristiti korijander?

Stavite pregršt korijandera u supu, salatu ili jelo od povrća, ili napravite pesto od korijandera:

1 čen belog luka
1/2 čaše badema ili indijskih oraščića
1 čaša lišća svežeg korijandera
2 kašike soka limuna
6 kašika maslinovog ulja
morska so


Korijander i ulje dobro sameljite u blenderu. Dodajte ostale sastojke i meljite, dok ne dobijete glatku smesu. Ako je potrebno, dodajte malo vode. Konzumirajte svakodnevno, namazano na komad integralnog hleba.

2. Hlorofil

Hlorofil je zeleni pigment, koji sadrže zelene biljke – zeleno povrće, voće i alge. Hlorofil ima mnoge dobrobiti za zdravlje, a posebno je poznat kao čistač organizma.

To je zato što je hlorofil jedan od najvažnijih kelata u prirodi.

Kelacija je proces u kome se atomi teških metala vezuju za kompleksna organska jedinjenja i izbacuju iz organizma.

Sposobnost hlorofila da veže i uklanja teške metale poput žive, čini ga moćnim sredstvom za čišćenje organizma. Nakon uklanjanja amalgamskih plombi preporučuje se unos hlorofila, da bi se uklonili tragove žive u organizmu.

3. Zelena glina

Uz sunce, zrak i vodu, čije vitalne elemente sadrži, glina je jedno od najmoćnijih i najstarijih sredstava fizičkog obnavljanja.

Mnoge generacije pre nas su verovale u moć gline. U drevnom Egiptu, lekovita moć gline je bila dobro poznata. Zelena glina se koristila za lečenje i mumificiranje faraona.

Drevni Grci su upotrebljavali glinu za lečenje preloma: na frakturu su stavljali gipsane trake namazane glinenim blatom.

Dioskorid je govorio o tome da glina poseduje izrazite lekovite moći. Smatrao je da glina ima “božansku inteligenciju” i sama pronalazi i leči sve bolesti u organizmu.

Kupka sa zelenom glinom je vrlo jednostavna metoda čišćenja tela od toksina i teških metala. U kadu, napunjenu toplom vodom, dodajte 2 šoljice zelene gline. Provedite u kadi dvadesetak minuta, neka voda bude što toplija. Kroz pore glina prodire u organizam i izvlači toksine i teške metale.

4. Izvadite amalgamske plombe

Lekari koji se bave alternativnom medicinom, već odavno govore o štetnosti amalgamskih plombi, a najnovija naučna istraživanja to i potvrđuju. Amalgamske plombe ili crne plombe, sadrže spoj žive sa drugim materijalima poput bakra, kositra, cinka. Smatra se da u kombinaciji sa ovim materijalima živa postaje „neaktivna“.

Međutim, u testovima se pokazalo da osoba sa amalgamskim plombama ima 4 do 6 puta veću koncentraciju žive u dahu od osobe bez njih. Živa se može nakupljati u plućima, bubrezima, jetri i želucu i uticati na njihov rad. Najopasnija je ako dospe u mozak, jer je neurotoksična.

Stavljanje amalgamskih plombi u svetu se više ne preporučuje nikome, posebno trudnicama. Osobama sa takvim plombama preporučuje se postepeno vađenje plombi i zamena za druge.

Da li je čišćenje opasno?

Čišćenje organizma uz pomoć prirodnih kelata nije opasno.

Kod vađenja živinih plombi zubar bi trebalo da bude jako pažljiv, jer se tokom bušenja i vađenja mogu osloboditi velike količine žive. Nakon vađenja amalgamskih plombi preporučuje se da očistite organizam od eventualnih tragova žive uz pomoć hlorofila ili drugih prirodnih kelata.

Izvor:Alternativa za vas

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži