Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Zdravlje Pažnja: Tokom praznika čuvajte srce
 
 

Pažnja: Tokom praznika čuvajte srce

Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine savetovao je danas gradjanima da tokom predstojećih praznika čuvaju svoje srce, da budu umereni s hranom i pićem i da ne zanemaruju fizičku aktivnost.

U Srbiji je stopa smrtnosti od kardiovaskularnih bolesti iz godine u godinu u porastu, tako da je oko 50 odsto svih smrtnih slučajeva posledica upravo ovih oboljenja, navodi se u saopštenju tog instituta.

Institut je naveo i deset saveta za novogodišnje praznike.

Lekari tako savetuju gradjanima da se mere i da ako dobijaju više od jednog kilograma, moguće je da imaju problema sa zadržavanjem vode.

Budite umereni u načinu ishrane, jedite više niskokaloričnih namirnica, vežbajte, družite se i što više razgovarajte jer ćete manje jesti, ne zanemarujte simptome, posetite svoga lekara ako se ne osećate dobro, ograničite unos alkohola, navodi se u saopštenju Instituta.

Izvor: Beta

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži