Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Tehnika Telenor banka počela s radom
 
 

Telenor banka počela s radom

Otvorena Telenor banka, prva regionalna banka za mobilno bankarstvo.

 

Svi građani Srbije mogu već danas da otvore račune i započnu svoje onlajn finansijske transakcije, putem aplikacije na mobilnom telefonu, tabletu ili računaru.

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je da očekuje da će prisustvo ovakve banke na tržištu smanjiti kamate, podići konkurenciju, kao i da će druge banke da slede ovaj primer. On se našalio sa pristunima gledajući prezentaciju rada aplikacije i rekao da bi mogao da ostavi broj računa Vlade Srbije kako Telenor mogao lako da uplaćuje novac i u srpski budžet.
Ministar je rekao da privatno koristi Telenorov broj tako da ta aplikacija može njemu lično da koristi.

Generalni direktor Telenora Srbije Uve Fredhajm rekao je da ta kompanija razmišlja da uvede i nove usluge koje će podrazumevati kratkoročne kredite za građane i kreditne kartice.

Usluge ove banke su za sada namenjene samo građanima.

Banku su svečano otvorili ministar finansija Vujović, predsednik i generalni direktor Telenor grupe Jun Fredrik Baksas, generalni direktor Telenora Srbija Uve Fredhajm i predsednik izvršnog odbora nove banke Martin Navratil.

telenor-banka

Ovaj jedinstveni portfolio proizvoda i usluga postao je presudna prednost u okruženju koje se svakodnevno menja, gde brzina promena i usklađivanje novih ideja i procesa, u svim delovima organizacije,definišu poslovni uspeh. Zato je Telenor odabrao upravo Aseko da obezbedi kompletno IT rešenje za prvu mobilnu i online banku u regionu - Telenor banku. Sposobnost Aseka da razume zahteve tržišta i poslovne procese iz ugla korisnika banke pa sve do krajnjih IT sistema na kojima banka rad i da brzo uskladi i prilagodi sve ključne komponente poslovnim zahtevima banke, prepoznati su kao jedinstvena sposobnost na tržištu.

„Zadovoljstvo nam je što je Telenor prepoznao kvalitet našeg bankarskog softvera i IT rešenja i odlučilo se da ih iskoristi u svom poslovanju. Ugovor koje smo potpisali sa kompanijom Telenorbankom za nas predstavlja početak uspešnog partnerstva i mi ćemo se zalagati da taj uspeh zajednički razvijamo i nadograđujemo i u budućem periodu“, izjavio je Miodrag Mirčetić, član UO Asseco SEE Grupe,i dodao „Koncept direktnog bankarstva označava bankarski sistem bez „tradicionalne“ poslovne mreže, koji nudi svoje usluge putem interneta, mobilnog telefona, tableta i bankomata. Poslovanje takve banke je tehnološki veoma složeno, i veoma smo zadovoljni što je Aseko imao priliku da od početka do kraja realizuje prvi takav projekat u regionu.“

O Asseco SEE Asseco SEE u Srbiji je lider u oblasti ICT čija softverska rešenja pokreću čitavu domaću finansijsku industriju, od banaka, preko velikih preduzeća, do državnih institucija. Asseco SEE pod tim imenom u Srbiji posluje od 2009. godine, a njegovi stručnjaci razvijaju softver koji se primenjuje u Srbiji i 25 zemalja sveta. Sa svojih 450 zaposlenih u Srbiji, deo je Asseco South Eastern Europe grupe, regionalnog lidera u razvoju sopstvenih softverskih rešenja i usluga u regionu Jugoistočne Evrope u finansijskom sektoru, javnoj upravi, administraciju i telekomu. Od 15 najvećih banaka u Jugoistočnoj Evropi, više od 10 banaka su već Asseco SEE klijenti. Asseco SEE grupa zapošljava više od 1.300 ljudi u 12 zemalja i članica je Asseco grupe, među najvećim ICT kompanija u Evropi.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži