Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Automobili Danas u Ženevi predstavljanje novog modela iz Kragujevca
 
 

Danas u Ženevi predstavljanje novog modela iz Kragujevca

l zeroNovi model Fiata 500L, koji će se proizvoditi u Kragujevcu, biće danas predstavljen svetskoj javnosti u okviru 82. međunarodnog Salona automobila u Ženevi. Predstavljanju novog modela prisustvovaće predsednik Srbije Boris Tadić i ministar ekonomije Nebojša Ćirić, kao i predsednik kompanije FIAT-Krajsler Serđo Markione. Ovogodišnji Međunarodni sajam automobila u Ženevi zvanično će biti otvoren 8. marta, a do 18. marta će 260 izlagača iz 30 zemalja predstaviti oko 140 novih modela.

Žiri će tokom ove manifestaciji izabrati i automobil godine.

U Ženevi će se na Sajmu automobila okupiti veliki broj političara, poslovnih ljudi iz celog sveta, kao i uticajne ličnosti iz autoindustrije.

Sajam će otvoriti predsednica Švajcarske Evelin Vidmer-Šlumpf, predsednik Državnog saveta republike i kantona Ženeva Pijer-Fransoa Unger i predsednik Sajma Moris Turetini.

Na poziv Fiata, Salon automobila u Ženevi posetiće i predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić koji je, dok je bio ministar ekonomije, s tom kompanijom potpisao Ugovor o zajedničkom ulaganju.

Automobil "fiat 500L" proizvodiće se u novoj fabrici u Kragujevcu, na osnovu ugovora o zajedničkom ulaganju koji su 2008. godine potpisali Grupacija Fijat automobili i Vlada Srbije.

Prema najavi ministra Ćirića, serijska proizvodnja u Kragujevcu počeće u aprilu, a izvoz u zemlje Evropske unije u junu.

Izvor: Biznis novine

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');