Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Automobili Audi bi da prestigne BMW i Mercedes
 
 

Audi bi da prestigne BMW i Mercedes

Audi planira da do 2016. godine investira u proizvodnju 13 milijardi evra sa ciljem da u budućnosti prestigne Mercedes i BMW i postane najveći svetski proizvođač premijum automobila.

 

Najveći deo ovih sredstava biće uložen u razvoj novih modela i tehnologija, kao i u izgradnju novih proizvodnih pogona.

Nešto više od 10,5 milijardi evra predviđeno je za modernizaciju postojećih i proizvodnju novih automobila, dok blizu 8 milijardi evra Audi planira da investira u svoje fabrike u Nemačkoj, u Ingolstadtu i Neckarsulmu.

Takođe, Audi će u sledeće 4 godine proširiti kapacitete svojih pogona u Mađarskoj i Kini i otvoriti potpuno novu fabriku u Meksiku.

Nemački proizvođač namerava da posebnu pažnju posveti poboljšanju efikasnosti pogonskih jedinica i smanjenju mase svojih modela koristeći nove tehnologije i materijale u konstruisanju. Osim toga, Audi želi da dodatno unapredi svoje modele sa električnim pogonom.

 

Izvor: B92 auto

Foto: wallsfeed.com

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži