Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Automobili Fiat 500XL - prva fotografija
 
 

Fiat 500XL - prva fotografija

fasFiat baš vredno radi ovih dana. Nakon što je pre nekoliko dana iz Kragujevca put Italije krenulo prvih 206 modela Fiat 500L, danas vam predstavljamo još jedan novi model kompanije iz Torina. Reč je nešto većoj verziji modela koji se proizvodi u Srbiji, koji će shodno tome, nositi oznaku XL, zasnovanom na SUSW ("Small US Wide") platformi, koji bi trebalo da nađe svoj put do B krosover segmenta.

Fiat 500XL, model sa sedam sedišta, biće oko 150 milimetara duži od novog modela iz Kragujevca. Pretpostavlja se da će model imati isto međuosovinsko rastojanje kao i 500L, s tim da će dodatnu dužinu dobiti na zadnjem prepustu.

Prema trenutno dostupnim informacijama, 500XL se neće naći na američkom tržištu, jer u italijanskoj kompaniji smatraju da se kupcima sa druge strane Atlantika neće svideti ovako mali model sa tolikim brojem sedišta.

Proizvodnja Fiata 500XL bi trebalo da počne krajem naredne godine, dok bi priliku da ga premijerno vidimo, mogli imati veće za nešto više od mesec dana, na sajmu automobila u Parizu.

500xl

Izvor: Autoportal

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži