Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Automobili VIDEO: Tojotin koncept "Prozor u svet”
 
 

VIDEO: Tojotin koncept "Prozor u svet”

prozor u svetTojotin inovativni koncept interaktivnog vozila "Prozor u svet” osvojio je ovogodišnju Core77 nagradu za dizajn u spekulativnoj kategoriji. Ovaj koncept, koji su razvili inženjeri i dizajneri iz Toyotine "Kansei Design“ divizije i Kopenhagenskog instituta za interaktivni dizajn (CIID), želi da redefiniše vezu između putnika i okruženja vozila.

Pomoću proširene stvarnosti, koncept pretvara prozore vozila u interaktivnu površinu, koja daje informacije o okruženju vozila ili jednostavno služi kao platno za crtanje.

Core77 je definisao spekulativnu kategoriju nagrade kao "projekte koji služe čisto kao koncept ili predlog, bilo kao fikcija ili istraživanje, ili kreiranje istraživačkog/spekulativnog dizajna za klijenta ili obrazovnu instituciju.”

"Prozor u svet” je odabran kao pobednik nakon anonimnog glasanja žirija, predvođenog Brice Sterlingom, koji je rekao da je koncept "dobro osmišljena fikcija korporativnog dizajna iz Toyote”.

On je dodao da je ovaj koncept "više poetičan, nego što ima nameru da poveća prodaju automobila kompanije."

Izvor: Vesti-online

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');