Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Kolumna Poznati Kragujevčani Bora Dugić
 
 

Bora Dugić

Bora Dugić Bora Dugić (10. juna 1949.) je srpski muzičar.

Rođen 10. juna 1949. u Đurđevu kod Rače. Završio gimnaziju i Višu pedagošku školu, Odsek matematike u Kragujevcu. Bio je sekretar KUD „Abrašević" u Kragujevcu, član Velikog narodnog orkestra Radio-televizije Beograd, a kao solista frulaš snimio je desetak ploča i kaseta, nekoliko CD-ova i video-kaseta i održao stotinak solističkih koncerata širom sveta.

Dobitnik je Oktobarske nagrade grada Kragujevca, Zlatnog beočuga za trajni doprinos kulturi Beograda i brojnih domaćih i međunarodnih priznanja.

U knjizi za prvi razred osnovne škole, uz objašnjenje šta je frula stoji njegova fotografija, na šta je posebno ponosan, kao i na činjenicu da u udžbeniku za peti osnovne piše kako je frula jednostavan instrument, ali neki frulaši mogu da na njoj sviraju i teže kompozicije mnogo dubljeg sadržaja. Tako se preporučuje đacima da slušaju priču Čarobna frula Bore Dugića.

Nedavno je proslavio 35 godina umetničkog rada velikim solističkim koncertom Igra Duha i Daha u Sava centru, uz ogromno oduševljenje publike i salve aplauza.

Dugić je bio poseban gost u pobedničkom nastupu Jelene Tomašević na Beoviziji 2008 sa etno baladom Oro.

Privatni život

Oženjen je Milicom, koleginicom po obrazovanju, imaju kćerku Jasminu, diplomiranog kostimografa, i sina Bojana koji je diplomirao na Berkli univerzitetu u Bostonu na Odseku muzičke produkcije i inženjeringa i živi i radi u Njujorku.

izvor: wikipedia

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži