Trenutno se nalazite na strani: O Kragujevcu Ekonomija Privreda Najava novog protesta bivših radnika „Zastave“
 
 

Najava novog protesta bivših radnika „Zastave“

Nekadašnji radnici „Zastave“, prekosutra (sreda, 5. februar, 12,00) organizovaće protest ispred Skupštine grada Kragujevca, najavljuje Savez samostalnih sindikata Kragujevca.

U saopštenju za javnost Saveza samostalnih sindikata Kragujevca ističe se da su radnici koji su se opredelili za socijalni program, kao model rešavanja viška radnika u kragujevačkim fabrikama, čime je omogućeno kadrovsko podmlađivanje i dolazak „Fijata“ u Kragujevac, danas izloženi nebrizi države koja, kako navode sindikalci, ne ispunjava ugovorene obaveze.

- Ovi radnici, svrstani u nekoliko kategorija, koji su napustili fabrike ne primaju danas redovno posebnu mesečnu nadoknadu, kako se država obavezala, već im ona kasni skoro dva meseca. To ih onemogućava da isplaćuju doprinose za penyijsko osiguranje iz ove naknade, što je predviđeno ugovorom, kao i druge račune koji su obaveza svakog građanina. Tako društvo iskazuje nehumanost prema onima koji su odlaskom dali šansu drugima – naglašava se u saopštenju za javnost Saveza samostalnog sindikata Kragujevca.

Kako se konstatuje u ovom saopštenju, takvih radnika ima više od 1.600.