Trenutno se nalazite na strani: O Kragujevcu Ekonomija Privreda Pireus ne da Kostiću celu AIK banku
 
 

Pireus ne da Kostiću celu AIK banku

Novi Sad -- Iako su mediji najavili da će vlasnik MK grupe Miodrag Kostić preuzeti AIK banku, Pireus grupacija nije spremna da se odrekne svog udela, piše "Dnevnik".

Kako navodi list, na srpskom banakrskom tržištu naredni period doneće dosta promena. Cele prošle godine najavljivan je dolazak jedne od banaka iz Emirata, što bi konačno trebalo da se desi ove godine, a nove vlasnike treba da dobiju i Čačanska, Hipo, te AIK banaka.

Najviše pažnje u proteklom periodu izazvala je namera biznismena Miodraga Kostića, odnosno MK grupe, da preuzme 100 odsto AIK banke, preko kompanije „Sunoko“ koja je u njihovom sastavu.

U brokerskoj kući „Sinteza“ već su izračunali da će im za 100 odsto vlasništva u pomenutoj banci trebati 9,2 milijarde dinara ili nepunih 80 miliona evra. Ipak, kako sada stvari stoje, izgleda da do stopostotnog vlasništva neće biti baš lako doći.

Najveći akcionar AIK banke sa 20,35 odsto udela je grčka ATE banka, čiji je vlasnik Pireus grupacija. O tome da li planira da proda ovaj udeo „Sunoku“ u odgovoru iz banke za „Dnevnik“ kažu da Pireus banka „nije spremna da proda akcije AIK banke iz više razloga“.

"Takva odluka za sada ne može da se donese jer javna ponuda kompanije “Sunoko“ nije zvanično objavljena. Plan cele grupe i Pireus banke sa sedištem u Beogradu koja posluje na našem tržištu je da jača svoje prisustvo i širi obim poslovanja i uticaj na tržištu u godinama koje predstoje", rečeno je za "Dnevnik".

Izvor:Dnevnik