Trenutno se nalazite na strani: O Kragujevcu Ekonomija Privreda Slovenačke firme žele saradnju sa FAS-om
 
 

Slovenačke firme žele saradnju sa FAS-om

fiat logoSlovenačka autoindustrija želi da bude prisutnija na evropskom tržištu automobila, pa nudi saradnju i drugim velikim proizvođačima, među kojima i “Fijatu”.

Ove nedelje su predstavnici 20 firmi, proizvođača autodelova, inače članica Automobilskog klastera Slovenije (AKS), boravili na poziv “Fijata” u Torinu i razgovarali o mogućnostima saradnje, piše portal poslovni.hr.

Slovenačka industrija bi želela da bude više prisutna i u operacijama “Fijata” u Srbiji, u fabrici “Fiat automobili Srbija” (FAS), koja je zadužena za model “500L”. “Fijat” je već ranije najavio da planira da u sledećih pet godina poveća asortiman sa nekoliko novih modela, a u Srbiji se nadaju da bi se upravo u Kragujevcu mogla proizvoditi nova “panda” ili neki drugi automobil.

Do sada nije bilo ozbiljnije saradnje Slovenaca sa “Fijatom” pa je ova poseta bila više informativne prirode.

Kako je za ljubljanski dnevnik “Delo” izjavio Dušan Busen, predsednik AKS, u Italiji su boravile firme koje bi “Fijat” mogao da koristi kao dobavljače za svoje automobile sledeće generacije. Radi se o malim gradskim, ekološki besprekornim automobilima, naprednih tehnoloških karakteristika.

Koliko je poznato, zasad nije potpisan ni jedan konkretan ugovor, ali slovenački mediji procenjuju da je nekoliko dogovora u visokoj fazi realizacije.

Izvor:Tanjug