Trenutno se nalazite na strani: O Kragujevcu Ekonomija Privreda „Čistoći“ Oskar kvaliteta
 
 

„Čistoći“ Oskar kvaliteta

Kragujevačko javno komunalno preduzeće „Čistoća“ dobitnik je ovogodišnje nagrade „Oskar kvaliteta“ za „vrhunske rezultate na razvoju i unapređenju kvaliteta i poslovne izvrsnosti u Srbiji i okruženju“.

„Čistoća“ je jedino domaće javno preduzeće koje je nagrađeno u kategorijama „liderstvo“, „partnerstvo i resursi“, „procesi, proizvodi i usluge“ i „rezultati – društvena zajednica“.

Iz javnog sektora, nagrađeni su i Naučni institut za veterinarstvo Srbije, Zavod za javno zdravlje Užice i Dom učenika srednjih škola „Pane Đukić Limar“ iz Kruševca.

U kategorijama „liderstvo“, „strategija“ i „rezultati – društvena zajednica“, nagrađena je Opštinska uprava opštine Pećinci, a apsolutni pobednik u javnom sektoru je Direkcija za mere i dragocene metale.

U rangu velikih organizacija, apsolutni pobednik je NIS a.d. Nagradu u kategoriji „strategija“ ponelo je kraljevačko preduzeće „Amiga“, koje proizvodi stubove za javno osvetljenje, čelične rešetkaste konstrukcije i krovne nosače i parkovsku opremu, ali i projektuje i izvodi radove.

U rangu malih i srednjih organizacija, apsolutni pobednik je Institut za higijenu i tehnologiju mesa Beograd. U kategorijama „liderstvo“, „strategija“ i „rezultati – društvena zajednica“, „Oskarom kvaliteta“ nagrađena je Visoka škola za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo.

Prvi put ove godine nagrade su dodeljene i kompanijama iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore, čime je napravljen iskorak i nagrada se sa nacionalnog proširila na regionalni nivo.

Među organizacijama van teritorije Republike Srbije, apsolutni pobednik je „BH telekom“ iz Sarajeva. Po kategorijama, „Oskara kvaliteta“ dobili su banjalučki Institut za javno zdravstvo Republike Srpske, Željeznički prevoz Crne Gore i „Vitinka“ a.d. iz Kozluka.

„Oskara kvaliteta” dodeljuje Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i uz podršku Ministarstva privrede.

- Nagrada je i u regionu prepoznata kao vredno priznanje kompanijama koje kao strateški cilj imaju doprinos unapređenju kvaliteta. Bez kvaliteta nema konkurentnosti i produktivnosti, koje su ključ opstanka na ovom tržištu i uslov izlaska na druga tržišta – rekla je na dodeli „Oskara“ Vidosava Džagić, potpredsednica Privredne komore.

Uručujući nagrade, pomoćnica ministra privrede u sektoru za infrastrukturu kvaliteta Jelena Popović rekla je da su nagrade motivacioni faktor za kompanije i u realnom i u javnom sektoru.

Podsećajući da su nagrađeni u poslovanje uveli nova rešenja, predsednik Stručnog saveta za kulturu kvaliteta Miloš Jelić predložio je da svaka od tih kompanija održi radionicu u kojoj će drugim kompanijama preneti svoja iskustva, što je način da nagrađeni “šire svoju izvrsnost”.