Trenutno se nalazite na strani: O Kragujevcu Ekonomija Privreda Prvi rođendan izvoznog aduta Srbije
 
 

Prvi rođendan izvoznog aduta Srbije

” Fijat automobili Srbija” obeležio je prvi rođendan “fijata 500L”, najvećeg izvoznog aduta Srbije, na Belom dvoru.

Svečanost je upriličena uz prisustvo predstavnika Vlade Republike Srbije, diplomatskog kora i poslovne javnosti.

Generalni direktor kompanije, Antonio Čezare Ferara, podsetio je ovom prilikom na brojna dostignuća FAS-a i modela 500L među kojima je svakako jedan od najvažniji početak izvoza u Sjedinjene Američke Države, i naglasio da povratak srpskih proizvoda na to veliko tržište značajno doprinosi razvoju ovdašnje  privrede.

- Ponosan sam što mogu da kažem da smo prvu godinu proizvodnje modela “fijat 500L”  uspešno završili. Projektu pokretanja proizvodnje novog modela u kompaniji “Fijat automobili Srbija” dali smo najbolje ocene, a isto misle i u Grupi “Fijat”. Rekonstrukcijom fabrike u Kragujevcu, automobilska industrija u Srbiji ponovo je pokrenuta, a fabrika je primer kako može da se razvija lokalna zajednica i kreiratmodel održivog industrijskog poslovanja. Poverenje modelu “500L” ukazali su kako pojedinci, tako i brojne lokalne kompanije, što nam je dalo još veći podstrek da se i ubuduće krećemo u istom pravcu -  rekao je Antonio Čezare Ferara.

Kompanija Fiat Automobili Srbija u januaru je postala generalni sponzor Olimpijskog tima Srbije, a “500L” zvanično vozilo najboljih srpskih sportista. U junu su predstavljena još dva modela – “fijat 500L treking” i “fijat 500L living”, a “Fijat automobili Srbija” najavljuje dalji razvoj i proširenje svoje porodice.