Trenutno se nalazite na strani: O Kragujevcu Ekonomija Privreda “Autosaobraćaj“ samo – međugradski
 
 

“Autosaobraćaj“ samo – međugradski

Radnici kragujevačkog “Autosaobraćaja” nastavili su danas, juče započet štrajk, tražeći isplatu zaostalih plata.

Direktor “Autosaobraćaja” Slobodan Sretenović, u izjavi Tanjugu, rekao je da saobraćaju autobusi samo na međugradskim linijama, kao i da je prigradski saobraćaj potpuno obustavljen.

- U toku dana tražićemo pomoć od lokalne samouprave, jer su izostala najavljena finansijska sredstva fonda za razvoj – rekao je Sretenović.

On je dodao da radnici ne primaju redovno plate, jer to preduzeće mesečno ima finansijske obaveze zbog tužbi koje su ranije radnici podneli protiv tog preduzeća.

Sretenović kaže da je od avgusta na mestu direktora i da je poslednja plata, koju su radnici primili, za maj, ali da im se duguje za nekoliko meseci prošle godine.

Predsednik Samostalnog sindikata Milivoje Bulatović u izjavi Tanjugu kaže da radnici nemaju drugi način da se izbore za svoje plate.

- Ovi ljudi koji rade ovde nemaju nikakva druga primanja i nemaju od čega da žive – rekao je Bulatović.

Na pitanje zašto štrajk, kada su 24. septembra dali pisano obećanje da će se normalizovati prigradski saobraćaj, Bulatović objašnjava da su to obećali, jer im je Ministarstvo finansija i privrede obećalo da će dobiti sredstva iz Fonda za razvoj, kako je rekao, tri puta po 10 miliona dinara.

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović ranije je u izjavi Tanjugu rekao da će grad raskinuti ugovor sa “Autosaobraćajem”, jer prigradski prevoz ne funkcioniše kako treba.