Trenutno se nalazite na strani: O Kragujevcu Ekonomija Investicije Investicija vredna 1,7 miliona evra
 
 

Investicija vredna 1,7 miliona evra

U Kragujevcu će početkom aprila, prema oficijelnoj najavi, startovati izgradnja novog tržnog centra, odnosno maloprodajnog kompleksa "Sava", koji će biti lociran u ovdašnjem naselju Aerodrom. Investitor projekta kompanija "Sava Building" će u gradnju trgovinskog kompleksa "Sava" uložiti oko 1,7 miliona evra.

Novi tržni centar prostiraće se na 2.400 kvadratnih metara, i u njemu će smešteno 20 lokala površine od 50 do 600 kvadrata. Predstavnici investitora tvrde da će ponuda u TC "Sava", kojem gravitira oko 46.000 žitelja centra Šumadije, biti prilagođena savremenom tempu i stilu života, te će se na jednom mestu naći raznovrsni komercijalni sadržaji, odnosno banka, poslastičarnice, kafići, pekare, prodavnice zdrave hrane, delikatesa i igračaka, poklon šop, salon nameštaja, igraonica za decu, kao i javna garaža sa 60 parking mesta. U kompaniji "Sava Building" tvrde da će novi kragujevački maloprodajni kompleks biti građen u skladu sa svim energetskim standardima, te da će u potpunosti biti energetski samoodrživ.

Prilikom izrade projekta, dodaju, vodilo se računa i da se objekat estetski uklapa u urbanu strukturu naselja Aerodrom, kao i da u potpunosti bude konceptualno zaokružen sa jasnim sadržajima i delatnostima. Otvaranje maloprodajnog kompleksa "Sava", koji će se graditi prema projektu kragujevačkog arhitektonskog studija "Creative Box", zakazano je za 1. septembar ove godine.

foto: savabuilding.com