Trenutno se nalazite na strani: O Kragujevcu Ekonomija Investicije U planu modernizacija Čistoće
 
 

U planu modernizacija Čistoće

Problem sa neredovnim odvoženjem smeća u Kragujevcu je evidentan, ali on nije izazvan nemarom, već zbog nedovoljnih kapaciteta gradske "Čistoće", rekao je gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić.

On je najavio da je Grad u pregovorima za podizanje kredita kod Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD), za nabavku 2.000 novih kontejnera i kompletne mehanizacije u "Čistoći".

Slike prepunjenih kontejnera u gradu i prigradskim naseljima, uskoro bi mogle da postanu prošlost. Sadašnje stanje izazvano je prvenstveno zbog nedovoljnog broja kamiona koji odvoze smeće, rekao je gradončelnik Radomir Nikolić. On kaže da, umesto 12 do 15 kamiona, koliko bi grad trebalo da ima, na poslovima odvoženja smeća trenutno rade samo četiri. Nikolić je najavio da bi grad bio nosilac kredita, ali da bi sredstva bila usmerena za nabavku opreme za gradsku "Čistoću".

Očekuje da će Uprava za javni dug odobriti zaduženje, kao i da će podizanje kredita od 2, 5 miliona evra odobriti odbornici Skupštine grada. Za taj novac biće kupljeno 15 novih kamiona, 2.000 kontejnera, kao i cisterne za ispiranje kontejnera. Ukoliko Grad dobije odobrenje za podizanje kredita, ugovor o zadužvanju, mogao bi da bude potpisan početkom novembra.