Trenutno se nalazite na strani: O Kragujevcu Ekonomija Investicije Nastavljaju se ulaganja u infrastrukturu
 
 

Nastavljaju se ulaganja u infrastrukturu

Pošto je Preduzeće za izgradnju grada skoro godinu dana u blokadi, investicije u Kragujevcu prešle su u nadležnost resorne Gradske uprave za investicije.

U gradskom budžetu trenutno nema novca da se pokriju ogromna dugovanja Preduzeća za izgradnju, ali se u lokalnoj samoupravi intenzivno traži rešenje za ovaj problem. Ipak, bez obzira na tešku i komplikovanu situaciju, ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu se ostvaruju. Račun Preduzeća za igradnju grada blokiran je na 250 miliona dinara, dok ukupna dugovanja te gradske firme iznose skoro milijardu.

Pošto je direktor Preduzeća za izgradnju na godišnjem odmoru, nismo od njega mogli da potražimo odgovor kako je uopšte došlo do nagomilavanja tolikih dugovanja u prethodnim godinama. U lokalnoj samoupravi kažu da, uz realizaciju ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu, gradski čelnici su na dobrom putu da pronađu rešenje kako bi se dugovi namirili.

Kada je reč o investicijama u saobraćajnice, ulaganja u rekonstrukciju više gradskih ulica očekuje se uskoro, tačnije čim bude usvojen rebalns budžeta grada Kragujevca.