Trenutno se nalazite na strani: Moj grad Dešavanja Ostalo Projekat FONklame
 
 

Projekat FONklame

Projekat FONklame, u organizaciji FON-ovog centra za razvoj karijere, među studentima poznatiji kao festival marketinga, ove godine proslavlja svoj trinaesti rođendan. Projekat je kroz godine obrađivao razne teme koje su u korak pratile trendove, pa je ljubiteljima marketinga ovo postao jedan od omiljenih projekata ove studentske organizacije.

 

Tema ovogodišnjih FONklama je marketing u oblasti filmske industrije, a projekat je zadržao svoju tradicionalnu formu, te će se i ove godine održati kroz Veče reklama (filma) i edukativni deo. Veče reklama prilagođeno je temi projekta, pa će posetioci 26.2. od 20h u Sali 3 Cineplexx-a u BIG Fashion centru imati priliku da pogledaju najpoznatije trejlere filmova kategorizovane u sledeće sekcije: “Dobitnici Oskara”, “Filmovi snimljeni po istiitom događaju”, “Filmovi inspirisani knjigom” i “Filmovi koji su prepoznatljivi po muzici”.

Kao i do sada, projekat FONklame je humanitarnog karaktera, pa će se sav prihod od prodaje karata donirati Prihvatilištu za decu u Beogradu. Karte će se prodavati na štandu FON-ovog centra u periodu između 17. i 26. Februara.

U sklopu edukativnog dela, koji će biti održan 1.3. na Fakultetu organizacionih nauka, delegati će imati prilike da prisustvuju panel diskusiji, interaktivnim radionicama, kao i predstavljanju studije slučaja. Tema panel diskusije nosi simbolično naziv “Da li je život trejler?”, a cilj je da se dotakne tema koje se odnosi na pozicioniranje filma na tržištu, komuniciranje filma sa publikom, uloge koje glumci zapravo imaju, kao i mnoge druge.

Svoja iskustva će podeliti: Ana Martinoli – vanredna profesorka Fakulteta dramskih umetnosti, teoretičarka i producentkinja koja će voditi panel diskusiju. Petar Strugar – jedan od najpopularnijih glumaca današnjice. Uloga Moše u filmu „Montevideo, Bog te video!” lansirala je mladog Petra u zvezde. Tamara Dragičević – srpska glumica koja je privukla pažnju javnosti ulogama u filmu „Montevideo, Bog te video!“ , kao i u seriji „Vojna akademija“. Miloš Avramović – autor nekoliko kratkih igranih filmova koji su prikazani na domaćim i stranim festivalima. Reditelj je i koscenarista filma „Južni vetar“, bio je pomoćnik reditelja filma „Parada“ i igrane serije „Folk“. Proslavio se i kao producent u igranim serijama „Koreni“ i „Čizmaši“, a direktor je popualrne serije „Senke nad balkanom“. Taramount film – od svog nastanka pa sve do danas, bavi se distribucijom filmova u svim njenim segmentima, počev od bioskopske, gde je ekskluzivni bioskopski distributer američkih studija Walt Disney, Universal Pictures Intl. i Paramount Pictures Intl, kao i niza ugovora za nezavisne filmove koji obuhvataju kompletni plasman od bioskopa do elektronskih medija.

Interaktivne radionice će se održati u dva bloka, a učesnici će kroz pohađanje istih imati prilike da se upoznaju sa sledećim temama: “Dobra reklama i šta joj sve prethodi” – Uroš Vuković.

Uroš Vuković ima preko 15 godina iskustva u marketingu i preko 10 godina je član kreativnog tima Publicis Grupe. Njegove specijalnosti su marketing analiza, analiza korisničkog iskustva, kreativno strateško planiranje, 3D modelovanje i vizuelizacija, kao i konceptualni i prostorni dizajn. “Kako da kroz kreiranje sadržaja stvaraš svoj put?” – Dijana Kocić Dijana Kocić je kreator sadržaja, edukator i specijalista za digitalni marketing u oblasti turizma i obrazovanja. U toku 2019. godine je proglašena za “top 30 ispod 30” menadžera u Srbiji. Koristeći svoje društvene mreže, pokrenula je kampanju za renoviranje škole u Africi. Drugi blok čine radionice: “YouTube iz mog ugla” , koju će voditi Dušan Petrović, ali i “Tvoja slika i imidž na društvenim mrežama”, gde će učesnici imati prilike da čuju iskustva Teodore Miljković.

Dušan je jedan od najtraženijih fotografa na ovim prostorima, koji je izgradio i svoj brend “POZITIF”, čijim sloganom prenosi jasnu poruku: „SVE MOŽE – BUDI PROIZVOD SVOJIH ODLUKA!”. Dok je Teodora danas PR i šef protokola u kancelariji Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra Karadjordjevića. Poslom influensera bavi se dve godine, i do sada je sarađivala sa desetinama domaćih i svetskih brendova.

Ukoliko želite da budete u korak sa trendovima marketinga, čujete iskustva profesionalaca i stručnjaka, onda zabeležite u svojim kalendarima 26.02. i 1.3., posetite Veče reklama (filma), i prijavite se na vreme za edukativan deo projekta na sledećem linku: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSePhUPfFyVLdmEsHTHd9FEstOx72ZG4ue-5tL_AWWmB5P8mvQ/viewform

This content has been locked. You can no longer post any comment.