Trenutno se nalazite na strani: Moj grad Dešavanja Ostalo Veče poezije na Letnjoj sceni Univerziteta u Kragujevcu
 
 

Veče poezije na Letnjoj sceni Univerziteta u Kragujevcu

U četvrtak, 11. jula 2019. godine u 20:00 časova, na Letnjoj sceni Univerziteta u Kragujevcu, istaknuti srpski pozorišni, televizijski i filmski glumac Nebojša Ilić govoriće stihove koje su napisale njegove kolege. Veče poezije „Glumci pesnici“ Nebojša Ilić, srpski pozorišni, televizijski i filmski glumac, prirediće kragujevačkoj publici premijerno veče tokom kojeg će govoriti stihove svojih kolega glumaca.

 

Poezija verovatno predstavlja najviši stepen intime jednog umetnika, nešto što izlazi iz okvira onog, što najčešće po tabloidima, ili u najboljem slučaju kafanskim pričama, saznajemo o njima. Fenomen da glumci pišu poeziju postaju još zanimljiviji kada se vide dometi takve poezije. Sa ovakvom idejom Ilić je ušao u projekat koji nesebično predstavlja tokom svih večeri na gostovanjima širom Srbije, a kragujevačka publika će imati priliku da u prelepom ambijentu Letnje scene Univerziteta u Kragujevcu uživa u interpretaciji tekstova bardova srpskog glumišta.

„Oni su čitavog života govorili tuđe reči, pa i poeziju, a svoju su stidljivo pisali i ćutali“ – Nebojša Ilić.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži