Trenutno se nalazite na strani: Moj grad Dešavanja Ostalo Edukacija mladih o finansijskoj pismenosti
 
 

Edukacija mladih o finansijskoj pismenosti

Omladina JAZAS-a Kragujevac, Kancelarija za mlade i Narodna banka Srbije NBS (Grupa za edukaciju korisnika finansijskih usluga), sprovode finansijsku edukaciju građana, koja je posebno usmerene ka edukaciji mladih. 
nbs.jpg - 41.67 Kb

 

Glavni cilj edukacije je finansijsko opismenjavanje mladih kao posebno osetljive grupe. Finansijska pismenost predstavlja ključni okvir za zaštitu mladih u momentu kada postanu korisnici bankarskih usluga. Svedoci smo kakve sve posledice mogu da nastanu usled loših i ishitrenih odluka o zaduživanju. Akcenat je stavljen na rizicima koje finansijski proizvodi nose, a nikako reklami ovih proizvoda. Cilj edukacije je i podizanje opšteg nivoa znanja i pružanje informacija koje će mladima omogućiti bolje razumevanje sveta finansija, odnosno različitih vrsta finansijkih proizvoda, te će se lakše odlučiti kako da investiraju svoj novac, ili da se zaduže pod povoljnijim uslovima.

1. Zaštita i edukacija građana u NBS – Milan Maljković,
2. Svet finansija mladih – Srećko Karanović,
3. Tekući račun i platne kartice – Snežana Bošnjaković.

Obuka će se održati dana 26. maja u periodu od 12h do 13h u prostorijama Kancelarije za mlade (Save Kovačevića 5).

Zbog ograničenih kapaciteta sale, potrebno je da svi zainteresovani svoje učešće što ranije potvrde popunjavanjem upitika https://docs.google.com/forms/d/1f0hhOVHDsK0NZKA_NQ1KiMgA-EdQUdtMoIsxlkMC-Fg/viewform .

Učešće je besplatno.

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');