Trenutno se nalazite na strani: Moj grad Dešavanja Ostalo Održana manifestacija "Osmehni se zdravo"
 
 

Održana manifestacija "Osmehni se zdravo"

U okviru obeležavanja XXVI “Nedelje zdravlja usta i zuba“ u Kragujevcu, u Pešačkoj zoni, na platou ispred Zlatne ruže, u organizaciji Zavoda za stomatologiju, Instituta za javno zdravlje, predškolskih ustanova i lokalne samouprave, održana je centralna manifestacija. osmehni se zdravo.jpg - 140.20 Kb

I ove godine pod sloganom ''Osmehni se zdravo'', manifestacija je posvećena najmlađim sugrađanima, deci predškolskog i školskog uzrasta ali i trudnicama. Stomatolozi su razgovarali sa mališanima iz predškolskih ustanova i sa građanima o zdravlju usta i zuba, učenici osnovnih škola pripremili su kraći program a podeljeni su i tradicionalni pokloni, četkice i paste za zube i jabuke.

 

Cilj ovakvih aktivnosti je da se ukaže na značaj preventive i oralne higijene, da je za oralno zdravlje bitno iskustvo i navika koja se stiče u najranijem uzrastu u vrtiću, školi, porodici. Na ovaj način signaliziramo i trudnicama u školama za psihofizičku pripremu trudnica koliko je važna prenatalna zaštita zuba. Čitava nedelja posvećena je ovoj temi. Zdravstveni radnici će biti aktivni i obići će brojne vrtiće, škole, ali i domove zdravlja u Topoli, Batočini i drugim bližim opštinama - istakla je Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdravstvo i socijalna pitanja.

 

O značaju higijene i zdravlja usta i zuba, preventive govori i podatak istraživanja iz 2013. godine da svega 8, 3 odsto populacije starije od 25 godina, ima sve svoje zube. Lokalna samouprava podržavajući rad i aktivnosti Zavoda za stomatologiju koji ima 17 isturenih ambulanti u školskim i predškolskim ustanovama, pokazuje odgovornost što potvrđuje i dodatno finansiranje rada nekoliko timova zubara.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži