Trenutno se nalazite na strani: Moj grad Dešavanja Ostalo Motivacioni govor Nika Vujičića oduševio Kragujevčane
 
 

Motivacioni govor Nika Vujičića oduševio Kragujevčane

Poznati motivacioni govornik srpskog porekla Nik Vujičić gostovao je juče u Kragujevcu, u hali Jezero. U organizaciji udruženja Mladi, Nik je u okviru svetske turneje posetio i Kragujevac, Beograd, Niš i Novi Sad.

nik v.jpg - 165.83 Kb

 

Novac od prodaje karata je namenjen institucijama koje se bave ljudima sa invaliditetom. U prepunoj hali, Nika su dočekali i članovi udruženja paraflegičara, kojima je njegov govor pružio dodatnu motivaciju.

Veče je otvorio bend Armuši pesmom Osmeh na licu, koji je kombinacijom elektro – izvorne muzike zagrejao publiku za Nikovu veličanstvenu pojavu. Osim njih, nastupio je i Bora Dugić sa harmonikašem Bobanom Prodanovićem. Posetiocima se obratila i potpredsednica udruženja za osobe sa autizmom Danijela Nešović. Ona je govoril o položaju dece obelele od ove bolesti i akcijama udruženja kako bi im se olakšao svakodnevni život.

Nakon najave, na sceni se pojavio Nik i pozdravio okupljene na srpskom jeziku – ''Dobro veče! Volim vas puno.'' Govorio je o svojim roditeljima i njihovom srpskom poreklu, a naglasio je i kako mu je jedan od sinova zove Dejan, poštujući svoje korene. Motivacioni govor je upotpunio šalama i svojim pozitivnim duhom izmamio brojne aplauze.

Publika je sa oduševljenjem upijala njegove anegdote i poruke namenjene okupljenim Kragujevčanima. Govor je održao na engleskom jeziku, uz prevodioca koji je uspeo i Nikove šale verno da prenese publici.

U jednom trenutku je na tečnom srpskom jeziku izjavio ''Moji mama i tata vas pozdravljaju, kao i moja žena.'' Izjavio je kako bi jednoga dana voleo da održi govor na srpskom jeziku, te kako vredno uči svoj maternji jezik. Takođe, najavio je i da će se za dve godine vratiti u Srbiju sa porodicom, kako bi pomogao sirotištima i srpskoj deci bez roditeljima.

Prenosimo vam Nikove citate koji vas mogu svakodnevno inspirisati:

''Možete mi iščupati jezik, Možete mi iskopati oči. Možete mi opeći kožu. Ali, nikada mi ne možete uzeti dušu.''


''Trebalo je da padnem bezbroj puta, da bih uspeo i bio ovde gde jesam.''

 

''Imate 30 sekundi da dišete i odgovorite na pitanja Ko si ti? Kako će te drugi pamtiti? Kao veselu osobu? Pozitivnu? Sebičnu? Depresivnu? Ko si ti?''

 

 

 

 

 

foto: Uroš Marić

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');