Trenutno se nalazite na strani: Moj grad Dešavanja Ostalo Samo u Crnoj Gori: Takmičenje u lenčarenju!
 
 

Samo u Crnoj Gori: Takmičenje u lenčarenju!

U etno selu "Montenegro" u Brezanu, u Pivi, 30. avgusta novo takmičenje u odmaranju. Slogan isti kao prošle godine: "Ima ljeba bez motike".

Ko kaže da ne može da se zaradi neki dinar (evro) od lenčarenja!?

To je moguće, a gde drugde, nego u Crnoj Gori, gde će i ove godine, u etno selu "Montenegro" u Pivi, biti održano takmičenja "džabalebaroša". Onaj ko najviše izdrži u lenčarenju ide kući sa 200 evra.

"Propozicije su jasne - takmičaru je dozvoljeno da pije vodu i da uzima hranu, ali nije dozvoljeno da ustaje sa mesta odmaranja bez obzira na povod, pa makar to bile i fiziološke potrebe. Takmičar koji izdrži najduže da odmara u hladovini je pobednik, a novčanu nagradu je obezbijedila firma 'Fidija' iz Podgorice", rekao je podgoričkim "Vijestima" vlasnik etno sela Mikonja Blagojević.

On je dodao da je za takmičare koji dođu iz inostranstva obezbeđen smeštaj po niskim cenama.

Pored novčane nagrade, oni koji osvoje prva tri mesta dobiće medalje "Ima ljeba bez motike", a organizatori planiraju još zanimljivih nagrada.

"Pozivamo sve političare, doktore i ostale dokone tamičare da dođu i uzmu pare bez muke", poručuje Blagojević.

Ali da nije lako osvojiti prvu nagradu, pokazali su prošlogodišnji takmičari jer je njih četvoro nakon dvadesetčetvoročasovnog lenčarenja odlučilo da podeli nagradu, pošto se njihovom odmaranju nije nazirao kraj.

Prošlogodišnji pobednici su troje Nikšićana i jedan Podgoričanin.

Izvor: Mondo

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži