Trenutno se nalazite na strani: Moj grad Dešavanja Koncerti Koncert tango ansambla Libercuatro na Letnjoj sceni Univerziteta u Kragujevcu
 
 

Koncert tango ansambla Libercuatro na Letnjoj sceni Univerziteta u Kragujevcu

U utorak, 15. avgusta 2017. godine, sa početkom u 20,00 časova, na trećem ovogodišnjem koncertu Letnje scene Univerziteta u Kragujevcu, nastupiće tango ansambl LIBERCUATRO. Ansambl je specijalizovan za izvođenje tango muzike kompozitora kao što su Astor Piazzolla, Carlos Gardel, Anibal Troilo, Horacio Salgan i drugi.

 

Na redovnom repertoaru ansambla nalaze se kompozicije tradicionalnog tanga i novog tanga tzv. tangonuevo pravca, a posebno mesto zauzimaju kompozicije Astora Piazzolle, obzirom da je Piazzolla fuzijom džeza, tradicionalnog tanga, neobaroknog stila i teatra stvorio novi stil - tango nuevo, stil koji je uneo revolucionarne promene u muzici. Ansambl održava redovnu koncertnu aktivnost u Beogradu: Zadužbina Ilije M. Kolarca, Dom kulture Studentski grad, Narodna biblioteka Srbije, Kulturni centar Beograda, Paviljon Cvijeta Zuzorić, Studentski kulturni centar, Ustanova kulture Palilula, Mikser house - Mikser tango festival. Ansambl takođe redovno nastupa po kulturnim centrima u Srbiji i regionu. Idejni tvorac, autorka muzičkih aranžmana i umetnički direktor tango ansambla “Libercuatro” je pijanistkinja Ksenija Ristić.

Cilj ansambla „Libercuatro“ je da širi auditorijum zainteresuje za tango muziku i ovu specifičnu kulturu koja je oktobra 2009. godine uvrštena na UNESCO-vu listu kulturnog nasleđa, a koja na našim prostorima kreće u širu popularizaciju. Ansambl karakteriše visok izvođački nivo i specifična interpretacija, kao i izuzetna energičnost. Takođe se ističe i način koncipiranja programa, koji kod publike izaziva veliku pažnju.

Članovi ansambla LIBERCUATRO su članovi Udruženja muzičkih umetnika Srbije (UMUS). Ansambl je nastupao na sledećim festivalima: Internacionalni festival Ub, Kostolačko leto, Mikser tango festival, Kalemegdanski sutoni, Zelenkovac jazz festival, Nisville jazz festival, Internacionalni world music festival ETNIKA Maribor, festival Eufonija itd.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži