Trenutno se nalazite na strani: Moj grad Dešavanja Festivali "Note za sve" od 10. do 12. novembra u Kragujevcu
 
 

"Note za sve" od 10. do 12. novembra u Kragujevcu

joakim vujicMuzičko-scenski festival "Note za sve" posvećen osobama ometenim u razvoju, biće održan u Kragujevcu od 10. do 12. novembra, a na manifestaciji će nastupiti oko 450 učesnika iz Srbije. Direktorka Zavoda za smeštaj odraslih "Male Pčelice" Suzana Perović rekla je da festival promoviše veštine, sposobnosti i talenat korisnika ustanova socijalne zaštite, dece sa invaliditetom i smetnjama u razvoju kao i proces njihovog uključivanja u zajednicu.

Ona je rekla da je to jedinstvena manifestacija u Srbiji i regionu, a manifestaciju će otvoriti premijerno izvođenje multimedijalne predstave "Život granica-četiri godišnja doba", u Knjaževsko srpskom teatru.

Autori teksta su korisnici usluga Zavoda "Male Pčelice", a u predstavi će učestvovati hor, članovi dramske sekcije i zaposleni te ustanove. Pored korisnika ustanova socijalne zaštite na festivalu će učestvovati i pripadnici nacionalnih manjina.

Štićenici Doma za smeštaj dece i omladine ometene u razvoju "Sremčica" na festivalu će nastupiti u predstavi "Ostrvo", a na manifestaciji će učestvovati i 14 muzičkih grupa. Na festivalu učestvuje Udruženje za pomoć obolelima od autizma "Vilinska pesma" iz Beograda, "Ison" iz Novog Sada i rok bend "Jabuka iz srca" iz Pančeva, pevačka grupa iz Starog Leca i hor "Đulistan" iz Novog Pazara.

Prvi put nastupiće pevačka grupa "Nada" iz specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti "Gornja Toponica", a učestvovaće i plesna grupa DT iz Paraćina. Festival će biti otvoren 10. novembra u 12.30 u Knjaževsko srpskom teatru.

Izvor: GlasJavnosti

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži