Trenutno se nalazite na strani: Moj grad Dešavanja Festivali Počeo Festival kamernih horova
 
 

Počeo Festival kamernih horova

festival_horU holu Druge kragujevačke gimnazije sinoć je svečano otvoren Deveti međunarodni festival kamernih horova. Kragujevčanima i gostima festivala su se predstavili svi ovogodišnji učesnici, šest horova iz šest različitih zemalja.

Na devetom po redu međunarodnom festivalu kamernih horova nastupiće horovi iz Poljske, Albanije, Mađarske, Bugarske, Rusije i domaćin, Akademski kamerni hor “Liceum“ iz Kragujevca. Organizator festivala je, po prvi put, novoosnovani Muzički centar, a festival je zvanično otvorila dirigentkinja Katalin Tasić.

- Ovaj festival donosi Kragujevcu optimizam, pozitivnu festivalsku atmosferu kojoj doprinose podjednako i umetnici na sceni, i njihova multikulturalnost kao i interakcija sa publikom – rekao je na otvaranju Nebojša Zdravković, zamenik gradonačelnika.

Prve festivalske večeri nastupio je Akademski kamerni hor “Liceum“ sa programom pod nazivom “Zapevajmo veselo, i zaigrajmo“, pod dirigentskom palicom Miloja Nikolića. Izvođenje dela srpskih kompozitora u kombinaciji sa igranjem na sceni pratila je scenografija Sanje Todorović.

Večeras, od 20 sati u sali Prve kragujevačke gimnazije, nastupiće Mešoviti hor Sopotskog festivala “Svet peva“ iz poljskog grada Sopota. Repertoar ovog hora sastavljen je od raznovrsne muzike – starih tradicionalnih pesama, modernih pesama kao i duhovne i popularne muzike.

Mešoviti hor “Kazivanja Rozafe“ iz albanskog grada Skadra, pod dirigentskom palicom Jefa Čorbe, predstaviće se koncertom koji počinje u 21,30 sati u sali Prve kragujevačke gimnazije. Program koncerta pod nazivom “Izraz srdaca“ predstavlja izbor iz albanskih lirskih pesama, posebno skadarskih, dela albanskih kompozitora ali i svetski poznatih kompozicija.

Izvor: SumadijaPress

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži