Trenutno se nalazite na strani: Moj grad Dešavanja Festivali Održan Foto festival u Kragujevcu
 
 

Održan Foto festival u Kragujevcu

Fotofestival.2.527Prvi Foto festival u Srbiji "Fotorama", okupio je, u Kragujevcu, najtalentovanije mlade fotografe iz zemlje. Na inicijativu kragujevačkog foto kluba "Apolo", na izložbi fotografija nastalih u protekloj godini, predstavljeno je 39 radova. Najboljima uručena priznanja.

Četvorodonevni jedinstveni festival umetničke fotografije u Kragujevcu, na jednom mestu okupio je profesionalne fotografe i zaljubljenike u ovu umetnost iz cele Srbije. Najuspešniji na prvom nacionalnom Foto festivalu bio je Đorđe Petrović fotograf iz Vrnjačke Banje, kome je to ujedno i prvo priznanje.  "Nagradu nisam očekivao, iznenađen sam priznanjem. Nagrada će svakako biti odličan podstrek za dalji rad. Do sada sam se bavio umetničkom i pejzažnom fotografijom, i uglavnom fotografisao razgledice Vrnjačke Banje," kaže Petrović. Ideja o pokretanju prvog srpskog foto festa potekla je od članova kragujevačkog foto kluba "Apolo", jer je sve više mladih, talentovanih fotografa, koji imaju šta i da pokažu. Foto festivali za njih su jedinstvena prilika da javnosti predstave svoje radove.

"Naša ideja je bila da na jednom mestu okupimo sve mlade ljude koji se ili profesionalno bave fotografijom, ili se po prvi put susreću sa fotoaparatom", kaže Marko Stamatović, član foto kluba "Apolo".   Stamatović je istakao da je Kragujevac pre dvadeset godina bio jedan od najjačih centara umetničke fotografije u zemlji i da je namera foto kluba "Apolo" da tu titulu ponovo stekne. 

"Fotorama" festival ima tendenciju da preraste u tradicionalnu manifestaciju koja bi, već naredne godine dobila interancionalni karakter, sa međunarodnim konkursima i programima koji će okupiti goste iz cele Srbije, regiona i Evrope.

Izvor: RTS

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži