Trenutno se nalazite na strani: Moj grad Dešavanja Festivali Počeo "Joakimfest", večeras "Ožalošćena porodica"
 
 

Počeo "Joakimfest", večeras "Ožalošćena porodica"

joakim_vujic_jpg014498Predstavom Đavo i mala gospođa kragujevačakog Knjaževsko srpskog teatra po tekstu Đorđa Milosavljevića, u režiji Žanka Tomića, u Kragujevcu je sinoć otvoren osmi pozorišni festival Joakimfest koji će trajati do 15. maja.

Festival je otvorio ministar kulture Predrag Marković. 

Ove godine u konkurenciji festivala najboljih pozorišnih predstava po tekstovima domaćih autora takmiči se sedam pozorišta iz Zenice, Beograda, Niša, Kruševca i Kragujevca.

Večeras će biti izvedena predstava Narodnog pozorišta iz Niša Nušićeva Ožalošćena porodica reditelja Andraša Urbana.

U ponedeljak je na programu Nušićev Put oko sveta Kruševačkog pozorišta i režiji Juga Radivojevića.

Potom slede nastupi Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice, sa komadom Bizarno reditelja Petra Kaukova, Ustanove kulture Vuk Karadzić iz Beograda, sa predstavom PR ili potpuno rasulo reditelja Egona Savina, Ateljea 212 iz Beograda sa komadom Matica Rahim Burhan, Gorana Petrovića i beogradskog Zvezdara teatar Život u tesnim cipelama, Dušana Kovačevića. 

Poslednjeg dana festivala, 15. maja, ansambl Knjaževsko srpskog teatra izvešće u čast nagrađenih predstavu Seobe, u dramatizaciji i režiji nemačkog reditelja Pjera Valtera Polica.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži