Trenutno se nalazite na strani: Moj grad Dešavanja Festivali Obeležavanje svetskog dana džez muzike
 
 

Obeležavanje svetskog dana džez muzike

U subotu, 30-og aprila, od 18h u kulturno-umetničkom klubu UMMUS obeležava se internacionalni dan džez muzike i džez kulture.
dzez.jpg - 60.95 Kb

Iza ove akcije stoji DKCK (Društveno Kulturni Centar Kragujevac) koji će u saradnji sa udruženjem UMMUS (Umetničko i moralno usavršavanje) obeležiti ovaj dan. Tom prilikom, posetioci će moći da slušaju i gledaju projekciju koncerata najvećih svetskih džez umetnika. Nakon toga, uslediće i uživo svirka profesionalnih i školovanih džez izvođača iz Kragujevca, koji godinama neguju ovaj pravac, kako u gradu Kragujevcu tako i širom Srbije.

Ovaj pravac muzike se  konstantno izvodi i prikazuje u prostorijama Studentskog kulturnog centra, a od nedavano i na još jednom mestu, u klubu UMMUS.

Lokalni emintentni muzičari će svojim nastupom prikazati najveće melodije i kompozicije džez muzike, a sviraće vam pesme sa repertoara sledećih umetnika: Majls Dejvisa, Djuk Elingtona, Džon Koltrejna, Oskar Petersona, i drugih.

Svetski dan džez muzike u Kragujevcu vodiće pijanista Aca Pejčić, bubnjar Saša Rankvoić, gitarista Bratislav Vučković i ostali kragujevački muzički umetnici.

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži