Trenutno se nalazite na strani: Moj grad Dešavanja Festivali Festival kamernih horova od 18. do 23. avgusta
 
 

Festival kamernih horova od 18. do 23. avgusta

U Kragujevcu će od 18. do 23. avgusta biti održan 10. Međunarodni festival kamernih horova i vokalnih ansambala.

U želji da zbog tog vrednog jubileja posebno istakne svečarski karakter predstojeće manifestacije, Umetnički savet festivala je odlučio da prvi put pozove i vokalne ansamble, pa je tako zvanično ime jubilarne sesije promenjeno u 10. Međunarodni festival kamernih horova i vokalnih ansambala, istakao je Miloje Nikolić, umetnički direktor Festivala, i dodao da svi najavljeni ansambli prvi put učestvuju.

Kamerni horovi iz Ukrajine, Mađarske, Bugarske i Srbije i dva vokalna ansambla iz Rusije i Srbije nastupiće na poznatim lokacijama: u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije, holu Druge kragujevačke gimnazije, galeriji Narodnog muzeja, Sabornoj crkvi, ali i Osnovnog i Višeg suda, dok će deo festivala biti održan u Topoli, u crkvi Svetog Đorđa na Oplencu, i u Aranđelovcu, u banjskom parku.

U prostorijama Doma omladine u Kragujevcu, u okviru programa festivala, dnevno će se održavati ateljei, tribine i stručni sastanci predsedništva Balkanskog horskog foruma.

Inače, festival će zvanično biti otvoren u nedelju, u 20.30 časova, kada će u holu Druge kragujevačke gimnazije, kragujevački kamerni hor „Liceum“ izvesti ljubavne pesme iz „Rukoveti“ Stevana Stojanovića Mokranjca.

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži