Trenutno se nalazite na strani: Vesti Sport Tenis "Vavrinka može da osvoji Vimbldon"
 
 

"Vavrinka može da osvoji Vimbldon"

Sedmostruki Gren slem šampion Mats Vilander smatra da će Stanislas Vavrinka biti kandidat za titulu na najvećim turnirima u budućnosti. "Život će mu se promeniti, sada je Gren slem šampion, treći je na svetu i prvi je Švajcarac. Ipak, Vavrinka ima 28 godina, iskusan je i mislim da će uspeti da odgovori toj situaciji na pravi način. Možda će imati jedan ili dva pada, ali očekujem da bude pun samopouzdanja za sezonu na šljaci. Možda bi mogao i da osvoji Vimbldon, mada je i na šljaci opasan", izjavio je Vilander.

 

Vavrinka je u nedelju pobedio Rafaela Nadala i osvojio je prvu Gren slem titulu u karijeri.

"Pitanje je samo koliki će on pritisak sada osećati i da li će biti ispražnjen neko vreme posle ovako velike titule. Ipak, možda treneri Magnus Norman i Severin Luti možda mogu da održe intenzitet njegove igre i da mu pomognu da osvoji još neku Gren slem titulu. Vavrinka je pokazao da retko ko može da mu parira kada je u ritmu“.

Pre Vavrinkinog velikog trijumfa, Nadal, Đoković, Federer i Mari uzeli su 34 od 35 najvećih turnira, a dominaciju je na kratko prekinuo jedino Del Potro na US openu 2009. godine.

"Mislim da smo čekali da se neko umeša i da poremeti vladavinu velike četvorke. Vavrinka ima dovoljno snaže udarce kako bi im parirao. Dobro se nosi sa njima i na Gren slem turnirima, a očekujem da će još veća pretnja biti na Mastersima, gde se igra na dva dobijena seta".

Izvor:B92

 

This content has been locked. You can no longer post any comment.