Trenutno se nalazite na strani: Vesti Sport Rukomet Počinje svetsko prvenstvo u rukometu
 
 

Počinje svetsko prvenstvo u rukometu

Danas u Španiji počinje 23. planetarni šampionat za rukometaše. Srbija i još 23 najbolje svetske selekcije boriće se do 27. janura za titulu svetskog šampiona. 24 ekipe podeljene su u 4 grupe po 6 reprezentacija, a 4 najbolje iz svake grupe izboriće plasman u osminu finala. Prvenstvo će se igrati u 6 gradova: Madridu, Sevilji, Granoljersu, Saragosi, Gvadalahari i naravno Barseloni.

U prvoj fazi šampionata Reprezentacija Srbije igraće u grupi C u mestu Saragosi zajedno sa Poljskom, Slovenijom, Belorusijom, Saudijskom Arabijom i Južnom Korejom protiv koje će naš tim odigrati premijerni meč na šampionatu koji možete pratiti već u subotu od 15:45h na programu RTS-a.

Javnost u Srbiji očekuje puno od naših momaka naročito posle osvajanja srebrne medalje na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu koje je održano upravo u našoj zemlji.
Da li će Stanić, Ilić, Vujin, Šešum i drugovi predvođeni selektorom Veselinom Vukovićem osvojiti medalju teško je prognozirati, ali jedno je sigurno, cela Srbija će u narednih 16 dana svim srcem biti uz svoje rukometaše. Srećno orlovi!

Autor: Bojan Zoćević
Foto: savremenisport.com

This content has been locked. You can no longer post any comment.