Trenutno se nalazite na strani: Vesti Sport Ostali sportovi Četiri tima u borbi za dva mesta u polufinalu
 
 

Četiri tima u borbi za dva mesta u polufinalu

U poslednjem, sedmom kolu Sportklub Prve lige Srbije u američkom fudbalu, četiri tima sa skorom 3-3 vodiće borbu za preostala dva mesta u plej-ofu.

SAAF Novosadski GAT Vojvode su već obezbedili lidersku poziciju, kao i SBB Vukovi Beograd koji će u doigravanje kao drugoplasirani. Kragujevac Divlji veprovima, Pančevo Panterima i Inđija Indijancima pobede donose prolaz u nokaut fazu. S druge strane, Imperatori Niš zavise od ovih rivala. I na začelju tabele sve je rešeno. Čačak Anđeoski ratnici zacementirani su za dno, pa će se ekspresno vratiti u Drugu ligu, dok će pretposlednji Sirmium Legionari o svojoj sudbini odlučivati u baražu sa Kikinda Mamutima, 28. juna.

Raspored poslednjeg kola:

Imperatori Niš – Sirmium Legionaries (subota, 17 časova, SC „Čair“)

Pančevo Panthers – Novi Sad GAT Dukes (nedelja, 17 sati, SC „Mladost“)

Čačak Angel Warriors – SBB Vukovi Beograd (nedelja, 17 časova, pomoćni FK Borac)

Inđija Indians – Kragujevac Wild Boars (nedelja, 17 časova, Gradski stadion)

SAAF SAAF Imperatori na svom terenu dočekuju Legionare i samo ih pobeda vodi dalje i to uz trijumf Vojvoda u Pančevu.

U slučaju takve, jedine povoljne kombinacije, Imperatori će zauzeti treće mesto, bez obzira ko pobedi u duelu Indijansa i Divljih veprova, jer su savladali oba rivala, a tada bi pobednik okršaja u Inđiji proslavio i osvajanje četvrtog mesta. Panteri čak i u slučaju poraza mogu do plej-ofa, ali samo pod uslovom da Veprovi pobede u Inđiji, a Imperatori izgube. Tada bi došli u trougao sa Indijansima i Imperatorima, u kom svi imaju po jednu pobedu u međusobnim duelima, a Panteri najbolji poen količnik, pa bi zauzeli četvrtu poziciju. Pobeda sigurno donosi Pančevcima narednu fazu, u koju će sa trećeg mesta ako trijumfuju i Indijansi i Imperatori, a sa četvrtog ako pobede Veprovi ili samo Inđija.

Derbi kola igra se u Inđiji, gde Indijansi i Divlji veprovi direktno odlučuju o plej-ofu. Indijanse, dakle, samo trijumf vodi u doigravanje, a od ostala dva meča zavisi sa koje pozicije. Treći bi bili jedino ako pobede samo Panteri, dok bi u ostalim kombinacijama zauzeli četvrto mesto. "Divlji veprovi su sjajan tim, a i oni, kao i mi, imaju velika očekivanja. Znamo da će takođe to biti teška utakmica. Mi ćemo se osloniti na naše mlađe momke, koji ove sezone igraju vrlo dobro. Mislim da momci u timu razumeju šta treba da urade u predstojećem meču i verujem da će sve učiniti na način na koji ja znam da to mogu. Ako u tome uspemo, na našem terenu očekujem još jednu pobedu", rekao je američki stručnjak Džejms Fajed, glavni trener Indijansa.

Divlji veprovi bi pobedom sigurno overili polufinale, do kog mogu čak i ako dođe do neuspeha, ali u tom slučaju moraju da izgube i Imperatori i Panteri. Indijansi bi bili treći, a u nastalom trouglu Kragujevčani imaju daleko najbolji količnik iz međusobnih okršaja, pa bi zauzeli četvrtu poziciju.

Do trećeg mesta Veprovi mogu samo u slučaju pobede Pantera nad Vojvodama, bez obzira na ishode ostalih duela. "Indiansi imaju nekoliko talentovanih igrača i ne znam tačno kakva je kadrovska situacija u njihovom taboru, ali bez obzira ko bude igrao na njihovoj, a i na našoj strani, očekujem da ćemo ponoviti partiju iz prošlog kola u kojoj smo napokon pokazali pravo lice, kada je bilo najpotrebnije.

Nadam se da ćemo samo od starta uspostaviti našu igru, kako u odbrani tako i u napadu, da im ne ostavimo prostora da se razigraju i da mirno privedemo utakmicu kraju. Verujemo da ćemo i ove godine igrati u polufinalu", smatra Danilo Mijušković, defanzivni tekl i trener defanzivne linije Veprova.

This content has been locked. You can no longer post any comment.